Για την πτήση του αετού της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο και την παγκόσμια πρωτοτυπία να φέρει την μπάλα του αγώνα μίλησε ο εκπαιδευτής του στον ΣΚΑΪ. Τι είπε για τις επικρίσεις που έχουν ακουστεί.

Στο εντυπωσιακό… ντεμπούτο που έκανε και ο «Οδυσσέας» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Σταύρος Αθανασίου. Ο εκπαιδευτής του αετού της «Ένωσης», φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Αναφερόμενος λοιπόν στο χάπενινγκ πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα με τον Ιωνικό, είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν παγκοσμίως μια πρωτοτυπία. Δεν έχει ξαναγίνει να μεταφέρει ο αετός τη μπάλα».

Αφού μίλησε λοιπόν και για τα γεράκια (με αφορμή τον 14χρονο «Απόλλωνα» που τον συνόδευε στο στούντιο) και εξήγησε ότι πρόκειται για πανέξυπνα ζώα που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για διάφορους σκοπούς (όπως η ασφάλεια των αεροδρομίων ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα), ερωτήθηκε για το αν είναι βασανιστικό για τα άγρια πουλιά όλο αυτό που συμβαίνει μέχρι να εκπαιδευτούν.

Και απάντησε συγκεκριμένα:

«Μπορείς να έχεις άποψη γιατί έχουμε δημοκρατία, αλλά δεν μπορείς να έχεις γνώμη, αν δεν έχεις γνώση. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι έχει ξεπεραστεί το όριο της φιλοζωίας και έχει γίνει πλέον ζωοταλιμπανισμός. Έχουμε φτάσει στα άκρα. Εκεί πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία».

ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr