ΠΡΟΣ: 1) Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κωσταντίνο Τασούλα

2) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος
κ. Γεώργιο Αμυρά

3) Τους Βουλευτές Νομού Ιωαννίνων
• κ. Σταύρο Καλογιάννη,
• κα Μαρία Κεφάλα
• κα Μερόπη Τζούφη

ΘΕΜΑ: «Νομοσχέδιο για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Εκπροσωπούμαι ένας από τους μεγαλύτερους και πολυπληθέστερους Συλλόγους και πιθανόν τον μεγαλύτερο της χώρας.

Σας γνωρίζουμε, ότι οι κυνηγοί-μέλη μας, είναι ανάστατοι με το νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση και ιδιαίτερα σε ορισμένα άρθρα του.

Συγκεκριμένα ζητάμε να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική στείρωση τα κυνηγετικά σκυλιά, γιατί οι κυνηγοί δεν συμβάλλουν στην δημιουργία αδέσποτων σκυλιών, καθώς πιθανά κυνηγετικά σκυλιά που βρίσκονται στην κατηγορία αυτή, είναι από άλλες αιτίες και πιθανότατα απολεσθέντα από τον ιδιοκτήτη τους.

Αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει, με την υποχρεωτική και αυστηρά ελεγχόμενη ηλεκτρονική ταυτοποίηση που προωθεί το νομοσχέδιο και επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι, οι κυνηγετικές οργανώσεις πρωτοστατούν σε αυτόν τον έλεγχο με την από εμάς αμειβόμενη θηροφυλακή.

Επιπλέον, η στείρωση θα σταματήσει την εξελεγκτική διαδικασία ανάδειξης και ανάπτυξης φυλών παγκοσμίων αναγνωρισμένες, όπως ο ελληνικός ιχνηλάτης, ο κρητικός ιχνηλάτης, ο ποιμενικός της Πίνδου, ο μολοσσός της Ηπείρου και άλλες φυλές που εξελίσσονται σε ζώα με πολλά πλεονεκτήματα, που μόνο η κυνηγετική οικογένεια γνωρίζει και που φροντίζει για την ανάπτυξή τους. Εδώ να σας επισημάνουμε ότι η κλειστή αναπαραγωγή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους δημιουργίας πλασμάτων, με πολλά γενετικά προβλήματα, δυστυχισμένα στο βίο τους και αξιολύπητα από τους κατόχους τους.

Αναλογιστείτε εάν αυτό είχε συμβεί, δεν θα είχαμε ποτέ τον ελληνικό ποιμενικό φύλακα άγγελο των κοπαδιών των ορεινών όγκων, αλλά και καμάρι των ιδιοκτητών του.

Εν ολίγοις ζητάμε εξαίρεση των κυνηγετικών σκυλιών από τη στείρωση, πράξη βάρβαρη καθ’ όλα της και μη εφαρμογή του περιορισμού των αριθμών των γεννών κάθε κυνηγετικών σκυλιών και σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς είμαστε πρόθυμοι, και έχουμε τη δυνατότητα να το ελέγχουμε και να το επιβάλλουμε στα μέλη μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση των αιτημάτων μας και είμαστε στη διάθεσή σας για όποια συνεργασία μας ζητηθεί, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ