Στους χιονισμένους δρόμους του Αγίου Νικολάου στην Ευρυτανία βρέθηκε να περπατά ένα ροζ φλαμίνγκο. Πιθανόν να έχασε τον προσανατολισμό του λόγω της κακοκαιρίας.

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκε ένας κάτοικος του χωριού Άγιος Νικόλαος στην Ευρυτανία, όταν στους χιονισμένους δρόμους του χωριού εντόπισε να περιφέρεται ένα ροζ φλαμίνγκο.

Το εντυπωσιακό πτηνό με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, το οποίο συναντάμε σε αρκετούς υδροβιότοπους της χώρας μας, απεικονίζεται να περπατά στους χιονισμένους δρόμους του χωριού, ενώ όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα evrytanika.gr, προφανώς έχασε τον προσανατολισμό του λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Οι κάτοικοι του χωριού που το εντόπισαν προσπάθησαν να το πλησιάσουν για να του προσφέρουν ένα καταφύγιο για το βράδυ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, ενώ ειδοποίησαν τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης άγριων ζώων ΆΝΙΜΑ απ’ όπου πήραν οδηγίες για το πώς μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο φλαμίνγκο.

Στην Ελλάδα τα φλαμίνγκο που βλέπουμε προέρχονται κυρίως από τις αποικίες του είδους στην Τουρκία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Στη χώρα μας ξεχειμωνιάζουν περίπου 20.000 με 30.000 πουλιά, ενώ πολλά παραμένουν σε υγρότοπους της χώρας μας όλο τον χρόνο.

ΠΗΓΗ https://www.news247.gr/

kaliakouda