Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει στις καλλιέργειες του κάμπου, ειδικά στα καλαμπόκια, τα κοπάδια αγριογούρουνων.

Το θέμα αναδεικνύει ο ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίτσας επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς καθημερινά κοπάδια αλωνίζουν τον κάμπο προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο πέρασμά τους.

«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραγωγοί, που έχουν απομείνει, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση βλέποντας μέρα με τη μέρα να σημειώνονται μεγαλύτερες καταστροφές χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για την αποτροπή αυτής της κατάστασης. Έτσι κινδυνεύουν να αφήσουν νηστικά τα πρόβατά τους τον ερχόμενο χειμώνα αφού το καλαμπόκι αποτελεί την βασική ύλη για την διατροφή των ζώων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς καθώς τα αγριογούρουνα διασχίζουν συχνά κάθετα και ορμητικά τους δρόμους αλλά και τους αγροτικούς παράδρομους που υπάρχουν.

Ο ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα για την λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθεί ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

ΠΗΓΗ https://www.epiruspost.gr/