Η λύσσα είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα για τους ανθρώπους άπαξ και εμφανιστούν τα συμπτώματά της.

Στη θανάτωση ενός ρακούν οδήγησε η απερισκεψία μιας γυναίκας στο Μέιν των ΗΠΑ

Η γυναίκα το πήρε μαζί της για περιποίηση νυχιών σε ένα κατάστημα κατοικιδίων, με κάποιους από τους πελάτες να σπεύδουν να χαϊδέψουν και να φιλήσουν το χαριτωμένο σαρκοφάγο θηλαστικό.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα που δεν έχει κατονομαστεί από τις αρχές, πήγε με το ρακούν της σε pet shop του Όμπορν, ζητώντας να του κόψουν τα νύχια – υπηρεσία που δεν ήταν διαθέσιμη για το είδος αυτό θηλαστικού.

Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο κατάστημα, άρχισαν να χαϊδεύουν το ζώο, ενώ κάποιοι το φίλησαν κιόλας. Ο υπεύθυνος του καταστήματος ζήτησε από τη γυναίκα να φύγει και επικοινώνησε άμεσα με το κέντρο Ελέγχου Ασθενειών του Μέιν, ανέφερε η υπηρεσία. 

Όπως γνωστοποίησαν οι πολιτειακές αρχές άγριας ζωής, το ζώο θανατώθηκε και ελέγχθηκε για λύσσα

Το ρακούν διαγνώστηκε αρνητικό στο νόσημα που σημαίνει πως δεν συντρέχει κίνδυνος λύσσας για τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλιείας και Αγριας Ζωής του Μέιν, Μαρκ Λάτι.

«Τα ρακούν είναι ένας από τους πιο κοινούς ξενιστές λύσσας στην πολιτεία, και το πάει κάποιος ένα άγριο ζώο σε pet shop συνιστά ένα μη απαραίτητο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» σημείωσε ο ίδιος. 

Η λύσσα είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα για τους ανθρώπους άπαξ και εμφανιστούν τα συμπτώματά της, και τα πιθανά κρούσματα πρέπει να αναζητήσουν απολύτως άμεσα θεραπεία. 

Πηγή: Associated Press https://www.kathimerini.gr/

kaliakouda