Παρά τη δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία, η πανδημία του Covid 19 που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, η πολυαναμενόμενη έκθεση IWA OutdoorClassics 2022 πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2022 στη Νυρεμβέργη και μπόρεσε να εγγράψει 19.500 επαγγελματίες επισκέπτες (εκ των οποίων σχεδόν το 60% ήταν διεθνείς, από 111 χώρες). Σε σύγκριση με το 2019 υπάρχουν 43% λιγότεροι επισκέπτες. Ο επίσημος αριθμός επισκεπτών στο IWA 2019 ήταν 45.500 . Ενώ υπήρχαν 1.622 εκθέτες στην προτελευταία IWA,στην φετεινή έκθεση ήταν μόνο 856 από 53 χώρες, οπότε οι εκθέτες μειώθηκαν στο μισό. Ωστόσο, η IWA παραμένει η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση της Ευρώπης για κυνηγετικά όπλα στόχων, εξοπλισμό εξωτερικού χώρου και αξεσουάρ.

«Η έννοια της υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης λειτούργησε, οι κανόνες τηρήθηκαν από εκθέτες και επισκέπτες», ανακοίνωσε με ικανοποίηση η διοργανώτρια,η NürnbergMesse στο δελτίο τύπου της.

Αλλά είναι ατυχές και αντιπαραγωγικό εάν δεν υπάρχουν σημαντικοί συμμετέχοντες στην έκθεση. Ειδικά από την καρδιά του κλάδου. Φυσικά, πρέπει να κατανοήσουμε τις ανησυχίες ορισμένων εταιρειών λόγω της παρούσας ακόμα κατάστασης της πανδημίας Covid-19. Και πολλές αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί εβδομάδες ή μήνες πριν. Το γεγονός ότι η γεωπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία οδήγησε σε περαιτέρω μείωση του αριθμού των εκθετών είναι κατανοητό και θετικό. Είναι κρίμα, κυρίως, όταν λείπουν μεγάλα τμήματα της βιομηχανίας οπτικών, δεν συμμετείχε ολόκληρος ο όμιλος Blaser και μεγάλες διεθνείς ομάδες όπως η Beretta ή η Winchester / Browning δεν εκτέθηκαν στην IWA. Αυτό μειώνει ελαφρώς το κίνητρο για επίσκεψη σε μια «κορυφαία εμπορική έκθεση».

Η επόμενη έκθεση IWA OutdoorClassics 2023 θα γίνει από τις 2 έως 5 Μαρτίου 2023 στη Νυρεμβέργη.

Η συντακτική ομάδα του ΦΥΣΗ ΤV-www.fisi.tv