Εξαιρετική πρωτοβουλία, θα θέλατε να εγκριθεί παγκοσμίως; (Video)

Υπέροχη ιδέα, αυτό χρειαζόμαστε στις μέρες μας, όχι πυρηνικές βόμβες.

Η αποψίλωση  είναι επί του παρόντος ένα μεγάλο πρόβλημα για το περιβάλλον , και για εμάς, ακόμη και αν δεν θέλουμε να το δούμε. Ο πλανήτης μας υποφέρει πολύ από διάφορους παράγοντες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ρύπανση που εκπέμπουν οι άνθρωποι καθημερινά με διαφορετικά πράγματα όπως οι βιομηχανίες, οι μεταφορές που εκπέμπουν αέρια που είναι τοξικά για την ατμόσφαιρα και επηρεάζονται ακόμη και από τα μεγάλα ποσά σκουπιδιών

Με τις μεγάλες αλλαγές που δέχεται η φύση, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη στείλει προειδοποίηση ότι εάν συνεχιστεί αυτό, στο τέλος δεν θα τελειώσει η μεγάλη καταστροφή που δημιουργείται.

Είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι εύκολο έργο και ότι το έργο θα είναι πολύ περίπλοκο, αλλά είναι κάτι απαραίτητο και όλες οι χώρες πρέπει να το γνωρίζουν.

Από την πλευρά της, φαίνεται ότι η Ταϊλάνδη έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση της αποψίλωσης σε αυτή τη χώρα. Η καινοτόμος ιδέα φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική, απλή και γρήγορη.

Έτσι τα δάση της Ταϊλάνδης έχουν βομβαρδιστεί από πολυάριθμα στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν ένας καταστρεπτικός βομβαρδισμός αλλά πολύ διαφορετικός, δεδομένου ότι χρησιμοποίησαν βόμβες γεμάτες σπόρους για να προσπαθήσουν να φυτέψουν δέντρα στις περιοχές που ήταν περισσότερο αποφορτισμένες.

Το κυριότερο από όλα, η κυβέρνηση αυτής της ασιατικής χώρας έχει καταστήσει σαφές ότι το έργο αυτό είναι μακροπρόθεσμο δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, μεταξύ των οποίων θα διεξαχθούν λεπτομερείς μελέτες για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι φυτευμένοι σπόροι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι το 2020 θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα.

Η πρώτη περιοχή που βομβαρδίστηκε με σπόρους ήταν το Φιτσανουλούκ και έκτοτε έχουν προστεθεί περισσότερες άλλες περιοχές . Οι σπόροι που ρίχνονται στον αέρα, εκτός από την προετοιμασία τους ώστε σε αρκετά χρόνια να γίνουν γιγαντιαία δέντρα που κοσμούν τα όμορφα δάση αυτών των εδαφών, είναι ένα μείγμα σπόρων τοπικών δένδρων με κομποστ, πηλό και χώμα , που διευκολύνει τη βλάστηση και είναι πιο αποτελεσματική.

Αυτή η υπέροχη ιδέα δημιουργήθηκε από τον Φουκουόκα , έναν Ιάπωνα ο οποίος εδώ και χρόνια έχει τελειοποιήσει τον δρόμο για την ανάκτηση των δασών που έχουν ξεριζωθεί .

Κάτι που έχει επιτευχθεί αναμφισβήτητα, δεδομένου ότι η μέθοδος αυτή πρόκειται να καλύψει μια μεγάλη έκταση γης με σπόρους και ένα εκατομμύριο δέντρα φυτεύονται κάθε μέρα . Είναι εκπληκτικό!

ΠΗΓΗ europost.gr