Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους των Θρακομακεδόνων τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται συχνά στην περιοχή. 

Της Ευγενίας Κολοβού

Τελευταία φορά εθεάθησαν πριν από λίγες ημέρες σε κεντρικό σημείο της περιοχής και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους, από διερχόμενους που περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο.

Οι περαστικοί ξαφνιάστηκαν, βλέποντας τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα σε κεντρικά σημεία της περιοχής. Ωστόσο, όπως περιέγραψαν στο enikos.gr, δεν κινδύνευσαν, καθώς τα αγριογούρουνα περιορίστηκαν στην αναζήτηση τροφής.

Στο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε τους αγριόχοιρους να “σουλατσάρουν” στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέβηκαν ακόμη πιο χαμηλά, φτάνοντας μέχρι τις οδούς Ολυμπίων και Ζαφειράκη.

Στις εικόνες που ακολουθούν τα αγριογούρουνα έχουν κάνει… στάση στη διαχωριστική νησίδα, χωρίς να ενοχλούνται από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους.

Όπως βλέπουμε στα στιγμιότυπα, οι αγριόχοιροι ψάχνουν κάτι για να ξεγελάσουν την πείνα τους, σε χώρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πλατεία.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι συναντούν αγριογούρουνα στους Θρακομακεδόνες. Φαίνεται ότι τα ζωντανά πιθανώς να δυσκολεύονται να βρουν τροφή, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κατέβουν σε πιο χαμηλό υψόμετρο, στον οικισμό, για να καλύψουν την ανάγκη τους.

«Δεν είχαμε προβλήματα. Κατεβήκαν περισσότερο την χειμερινή περίοδο, με τα κρύα, που δεν έβρισκαν (σ.σ. να φάνε). Επειδή οι κάτοικοι ταΐζουν και τα αδέσποτα, βάζουν τροφή απ’ έξω, οπότε έρχονται και οι αγριόχοιροι. Όμως, δεν είναι επιθετικοί», είπε στο enikos.gr ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου.

«Όλα τα οικήματα των Θρακομακεδόνων είναι περιφραγμένα, άρα δεν μπαίνουν μέσα στο σπίτι» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στα αγριογούρουνα.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες πολλά αγριογούρουνα έχουν κατέβει στον αστικό ιστό περιοχών στα Βόρεια Προάστια, και όχι μόνο στους Θρακομακεδόνες. Πριν από λίγες μέρες, αγριογούρουνα εντοπίστηκαν να απολαμβάνουν τον… περίπατό τους στην οδό Ισμήνης στην Εκάλη.

ΠΗΓΗ https://www.enikos.gr/

kaliakouda