Η χώρα που μετρά τις πληγές της από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και ενός καταστροφικού κυκλώνα, καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα ένα πρόβλημα: την επιδρομή εκατομμυρίων ακριδών.

Τουλάχιστον πέντε πολιτείες στην Ινδία δέχτηκαν επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων, προκαλώντας άλλο ένα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα που μετρά τις πληγές της από το πέρασμα του κορονοϊού, αλλά και ενός καταστροφικού κυκλώνα.

Η δεύτερη πιο κατοικημένη χώρα παγκοσμίως δέχεται πλήθος ακρίδων που απειλεί την προμήθεια τροφίμων, σύμφωνα με το RT.

Τη Δευτέρα, τα σμήνη κατέβηκαν στο Τζαϊπούρ, μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγράφουν σε βίντεο τις απίστευτες σκηνές.

Σύμφωνα με τον Κιθ Κρέσμαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, πρόκειται για «τη μεγαλύτερη, τα τελευταία 25 χρόνια, εισβολή ακρίδων στην Αιθιοπία και τη Σομαλία, σε 26 χρόνια στην Ινδία και σε 70 χρόνια στην Κένυα».

Οι ακρίδες μπορούν να αναπαραχθούν 20 φορές σε τρεις μήνες και οι ενήλικες ακρίδες μπορούν να καταναλώνουν τρόφιμα όσο και το σωματικό τους βάρος κάθε μέρα.

Μέχρι στιγμής οι ινδικές αρχές έχουν χρησιμοποιήσει drone για την παρακολούθηση των ορδών, ενώ εξετάζεται η ανάπτυξη εξειδικευμένων πυροσβεστικών οχημάτων εφοδιασμένων με εντομοκτόνο.

ΠΗΓΗ 247

kaliakouda