Δείτε την απίστευτα ψύχραιμη αντίδραση ενός παιδιού στην Ιταλία, όταν συναντά αρκούδα στο βουνό.

Τον γύρο των social media κάνουν οι εικόνες που δείχνουν ένα παιδί αντιμέτωπο με μια αρκούδα στην Βόρεια Ιταλία.

Ο 12χρονος Αλεσάντρο έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του στο Sporminore, περιοχή με αρκούδες στο Τρεντίνο της Βόρειας Ιταλίας.

Ξαφνικά, πίσω από το παιδί βρίσκεται μια αρκούδα. Ο 12χρονος, όμως, με την καθοδήγηση της οικογένειας του, διατηρεί την ψυχραιμία του και αρχίζει να κατεβαίνει ήρεμα και αργά την πλαγιά λες και δεν υπάρχει η αρκούδα στο σημείο κάνοντας ήρεμες κινήσεις. Μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του θα μπορούσε να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της αρκούδας με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιον αλλά κ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του που βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση.Δεν πανικοβλήθηκε, δεν φώναξε και σε καμία περίπτωση δεν έτρεξε -κινήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν την αρκούδα να ορμήσει ή να τον κυνηγήσει.

Στο βίντεο από το ιταλικό πρακτορείο ANSA, η αρκούδα στέκεται στα δύο της πόδια και ακολουθεί το παιδί μέχρι ένα σημείο, ωστόσο στη συνέχεια χάνει το ενδιαφέρον της και έτσι η περιπέτεια του 12χρονου έχει αίσιο τέλος με την αρκούδα να απομακρύνεται. Αυτή η εμπειρία θα μείνει χαραγμένη στον μικρό Alessandro:«Ήταν η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου, στέφτηκα ένα υπέροχο όνειρο», είπε ενθουσιασμένος, «πραγματικά ήλπιζα ότι θα συμβεί. Και όταν είδα την αρκούδα να βγαίνει στους θάμνους, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Ήμουν πολύ χαρούμενος ». Ωστόσο, ο ενθουσιασμός δεν «ταπείνωσε» τη σύνεση κ ο 12χρονος διατήρησε την ψυχραιμία του και έτσι απέφυγε τα χειρότερα.

ΠΗΓΗ foto-video ANSA

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης ©.