Ένα σμήνος από 15 με 20 γιγαντιαίους κόνδορες, έκαναν επιδρομή σε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια, σπέρνοντας το χάος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press. 

Η κόρη της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, Σεάνα Κουιντέρο στο Σαν Φρανσίσκο, άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες από τους επίδοξους «κακοποιούς» στο Twitter, λέγοντας ότι τα πουλιά εμφανίστηκαν στο σπίτι της μητέρας της κάποια στιγμή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα πουλιά έχουν καταστρέψει το δάπεδο στο μπαλκόνι – μαζί με ένα κάλυμμα για σπα, διακοσμητικές σημαίες και στολίδια του γκαζόν. Τα φυτά έχουν καταστραφεί, τα κάγκελα έχουν εκδορές και υπάρχουν παντού περιττώματα, λέει η Σεάνα.

«Είναι σίγουρα ξαφνιασμένη αλλά επίσης ξέρει ότι ήταν μια ασυνήθιστη εμπειρία», είπε η Κουιντέρο για τη μητέρα της.

Η Υπηρεσία Θαλάσσιας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, η οποία «τρέχει» ένα πρόγραμμα για τη διάσωση του είδους από την εξαφάνιση, απάντησε στο Twitter της Κουιντέρο. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν ιστορικό βιότοπο για τους κόνδορες, γι′ αυτό η Υπηρεσία πρότεινε στην οικογένεια να πάρουν μερικά μέτρα για να αποτρέψουν ανάλογο περιστατικό, χωρίς να τραυματιστούν και οι κόνδορες.

Κόνδορες στην
Κόνδορες στην Καλιφόρνια

«Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε μεγάλες συγκεντρώσεις κονδόρων σε ορισμένες περιοχές, όπως η περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό», ειδικά όταν ψάχνουν φαγητό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Παμ Πίερς. «Δυστυχώς, μερικές φορές θεωρούν τα σπίτια και τις βεράντες ως κατάλληλες τοποθεσίες για κούρνια.»

Οι κόνδορες της Καλιφόρνιας σχεδόν εξαφανίστηκαν την δεκαετία του 1980, προτού γεννηθούν τα λίγα πουλιά που είχαν απομείνει και τοποθετηθούν σε ζωολογικούς κήπους για αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία. Μερικές εκατοντάδες πουλιά είναι τώρα ελεύθερα στη φύση. Καθώς οι κόνδορες επανέρχονται σε παλιές αποικίες τους, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με αυτά τα «περίεργα, έξυπνα και κοινωνικά» πουλιά όλο και περισσότερο, δήλωσε η Πίερς.

ΠΗΓΗ HuffPost