Βίδρα

Μία βίδρα (Lutra Lutra) εντοπίστηκε νεκρή από τροχαίο ατύχημα την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στην είσοδο της Καστοριάς στον παραλίμνιο δρόμο.

Διερχόμενος οδηγός ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εκπρόσωπός της οποίας και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στο σημείο. Δυστυχώς η νεαρή αρσενική βίδρα ήταν ήδη νεκρή.

Παρόλο που οι βίδρες ζουν στη λίμνη συχνά βγαίνουν στον δρόμο σε αναζήτηση τροφής. Μάλιστα και πριν από δύο περίπου χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό.

Με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και τον περιορισμό της ταχύτητας κίνησης των αυτοκινήτων η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς τοποθέτησε πριν από λίγο καιρό προειδοποιητικές πινακίδες. Το επόμενο διάστημα μάλιστα θα τοποθετηθούν ακόμη περισσότερες πινακίδες ώστε να καλύψουν όλο το εύρος του παραλίμνιου δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου που σημειώθηκε το χθεσινό ατύχημα.

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των υδάτων. Στη λίμνη Καστοριάς ζει ένας μικρός πληθυσμός.

ΠΗΓΗ https://www.voria.gr/