Κοινωνική προσφορά από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σοχού «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σοχού «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» για δέκατη συνεχόμενη χρονιά συγκέντρωσε τρόφιμα για ανθρώπους που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας τις Άγιες μέρες που διανύουμε, προσφέροντας αγάπη και πολλά χαμόγελα. Μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή και φέτος σκεπτόμενοι σε ποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που στερούνται των βασικών αναγκών να γίνει η διανομή αυτά τα Χριστούγεννα. Ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Εκεί, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη παρέχονται φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική στήριξη σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους. Σε αυτά τα σπίτια το Ελληνικό Παιδικό Χωριό χαρίζει μια αληθινή οικογένεια. Αυτό γίνεται πράξη αναλαμβάνοντας την ανατροφή των παιδιών μια μητέρα, η οποία επιλέγεται από επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων και έρχεται να δώσει σαν μια πραγματική μητέρα την κατανόηση και μια ζεστή αγκαλιά στα πονεμένα πλάσματα καθώς και ο πατέρας. Οι ανάγκες του χωριού, όμως, είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται, γι’ αυτό και αποφασίστηκε αυτή η πράξη αγάπης σε αυτά τα παιδιά φέτος. Μέλη του Συλλόγου με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και την ευαισθησία τους απέναντι σε αυτά τα σπίτια και προσέφεραν 100 κιλά κρέας αγριογούρουνου καθώς και τρόφιμα.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό. Κατά την παραμονή ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο που προσφέρουν και ξεναγήθηκαν στο χώρο. Σε κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης πρόσφεραν τρόφιμα καθώς και το κρέας, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους κυνηγούς μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις ομάδες των κυνηγών του Συλλόγου μας, για την αξιέπαινη προσφορά τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Σκοπός της πράξης αυτής είναι να αναδείξει το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσει το κόσμο να προσφέρει και αυτός στα παιδιά αυτά και να γεμίσει το χωριό πολλές παιδικές χαρούμενες φωνές.
https://www.paidikoxorio.gr/web/

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει μεταξύ άλλων ότι το κυνήγι δεν είναι μόνο η κάρπωση, αλλά και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, απ’ τη χαρά που δίνεις…!
Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σοχού