Μια ιστορία ανθρωπιάς και αγάπης για τη φύση, με πρωταγωνιστή έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος έσωσε ένα «γεράκι», παρά το γεγονός ότι είχε φάει τις κότες του, έφερε στο φως η Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece .

Όπως γράφει στη σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα, 7 Αυγούστου 2020, στην ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης λάβαμε ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα. Ένας κύριος από το Τάρτι Λέσβου μας ενημέρωσε ότι μέσα στο κοτέτσι του βρήκε ένα «γεράκι», το οποίο είχε μάλιστα σκοτώσει για να φάει 2 νεαρές κότες. Και ενώ ετοιμαζόμασταν να ακούσουμε τα χειρότερα, ο κύριος πρόσθεσε «το έχω κλείσει στο κοτέτσι και σας τηλεφώνησα για να το πάρετε και να το πάτε σε μια περιοχή που να μην μου ξανακάνει ζημιά»!

Facebook: Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece

Και έτσι επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και οι υποψήφιοι διδάκτορες κ.κ. Γιάννης Ζευγώλης και Στυλιανός Ζαννέτος πήγαν στο Τάρτι και πήραν το νεαρό διπλοσάινο (Accipiter gentilis) το οποίο και άφησαν ελεύθερο σε ενδιαίτημα κατάλληλο για αυτό. Να σημειώσουμε ότι τόσο μας εντυπωσίασε η συμπεριφορά του κυρίου ώστε προσφερθήκαμε να πληρώσουμε για τα ζώα τα οποία έχασε, αλλα αυτός αρνήθηκε ευγενικά να δεχθεί χρήματα.

Facebook: Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece

Όταν αρκετοί κτηνοτρόφοι της χώρας (και του νησιού μας) έχουν ρημάξει με καραμπίνες, δηλητήρια, παγίδες και ό,τι άλλο βάλει το μυαλό κάθε μορφή άγριας ζωής, «για να προλάβουν τη ζημιά…», η συμπεριφορά του κου Φώτη Σκαρλάτου (γιατί αυτός είναι κύριος που μας ειδοποίησε) μας δείχνει ότι υπάρχουν και άνθρωποι που σέβονται τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε μαζί τους τον πλανήτη, και καταλαβαίνουν ότι η «ζημιά», όταν συμβεί, είναι το ατυχές αλλά φυσιολογικό αποτέλεσμα της φυσιολογικής συμπεριφοράς των άγριων ζώων.

Κε Φώτη- εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας που νοιάζονται για τα ζώα- αλλά και εκ μέρους του νεαρού διπλοσάινου που πετά ελεύθερο και υγιές στους ουρανούς της Λέσβου- σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό το σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιάς!»

Δείτε το βίντεο της απελευθέρωσης του αρπακτικού πουλιού στο φυσικό του περιβάλλον:

ΠΗΓΗ https://www.zoon.gr

kaliakouda