Ο Πρόεδρος του Συλλόγου απαντά στον σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση για «δώρο φυσίγγια» σε όποιον φέρει ουρά από αλεπού ή κουνάβι.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα social media μια φωτογραφία από ανακοίνωση του Κυνηγετικού Σύλλογου Γυθείου, σύμφωνα με την οποία «όποιος φέρει μία (1) ουρά από αλεπού ή κουνάβι» στα Γραφεία του Συλλόγου, θα έχει «δώρο δύο κουτιά φυσίγγια των 25 τεμαχίων ως το τέλος της κυνηγετικής περιόδου».Όπως καταλαβαίνετε, η σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου έχει ήδη γεμίσει κοσμητικά σχόλια και απειλές, προκαλώντας  την αντίδραση του Συλλόγου:


«Το Δ.Σ. καταγγέλλει οποιαδήποτε πράξη βίας είτε λεκτική, ψυχολογική ή σωματική απέναντι σε νόμιμους κυνηγούς, και ο Κυνηγετικός Σύλλογος θα είναι μαζί τους όπου χρειαστεί. Υποστηρίζουμε το Ελεύθερο νόμιμο κυνήγι»

Σε συνομιλία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Λυκουσά, μας ενημέρωσε πως η αλεπού συγκαταλέγεται στα νομίμως θηρεύσιμα θηλαστικά είδη, χωρίς περιορισμό στο κυνήγι, ούτε ημερήσιο ούτε αριθμητικό και πως η ανακοίνωση όντως υφίσταται, αλλά έχει αναρτηθεί προ επτά μηνών.

«Μπορούμε να την κυνηγήσουμε χωρίς περιορισμό, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου η οποία διαρκεί από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου», αναφέρει σχετικά.

Σε ερώτησή μας για τον σκοπό της ανακοίνωσης με το «δώρο», απαντά:

«Η αλεπού θεωρείται δύσκολο κυνήγι και είναι λίγοι οι κυνηγοί που ασχολούνται με αυτό το θήραμα, για αυτό τους προσφέρουμε αυτό το δώρο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα είναι αρκετά συνηθισμένη μεταξύ των μελών των κυνηγετικών συλλόγων, δεν είμαστε οι μοναδικοί που το κάνουμε».

Όπως αναφέρει ο κ. Λυκουσάς, έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες εναντίον του Συλλόγου στην Διεύθυνση Δασών, όμως έχουν απορριφθεί μιας και δεν ευσταθούν νομικά.

ΠΗΓΗ www.in2life.gr/