Αναλυτικά η ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης:

Πριν από αρκετά χρόνια το ξεκινήσαμε ως ιδέα να προσεγγίσουμε κτηνοτρόφους του νησιού και να συνεργαστούμε, προς όφελος της άγριας ζωής, δημιουργώντας και καλύτερες συνθήκες συνύπαρξης. Δεν κρύβουμε ότι συναντήσαμε μεγάλη επιφυλακτικότητα και άρνηση, όμως προέκυψαν και υπέροχες πραγματικά συνεργασίες, και μία από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα με τον κύριο Ιγνάτη Κομνηνάκα στην περιοχή Φεράνα. Σε μια έκταση 60 στρεμμάτων έχουν μπει από τον ίδιο, κριθάρι, βίκος, βρώμη και μπιζέλι, και εμείς με κόστος περίπου 100 ευρώ προσθέσαμε σιτάρι σε 13 στρέμματα.

Τα οφέλη πολλαπλά, και για τον ίδιο και τα ζώα του, όπως και για την άγρια πανίδα της περιοχής. Τα ζώα του μπαίνουν όταν τα φυτά σε στάδιο πλήρους ωρίμανσης παράγουν καρπό. Έως τότε αλλά και κατά τη διάρκεια αυτή, και ιδιαίτερα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες επωφελείται όλος ο πληθυσμός της άγριας ζωής της ευρύτερης περιοχής.

Πριν να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας, ο ίδιος έσπερνε μόνο βρώμη και τάιζε τα ζώα του όταν τα φυτά ήταν ακόμη χλωρά. Η συγκεκριμένη σπορά σύμφωνα και με τις πληροφορίες του ίδιου, έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάκαμψη του πληθυσμού του λαγού της φάσσας (ντόπιας) του τρυγονιού το καλοκαίρι, και υπάρχουν και σποραδικές εμφανίσεις φασιανών από τις απελευθερώσεις μας“.

Κ.Σ. Μυτιλήνης