Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, τις πρωινές ώρες, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που εδρεύουν στη Βιάννο και στο Καστέλλι Πεδιάδος, περιπολούσαν σε περιοχές του δ.δ. Γαρίπας του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας.

Γύρω στις 09:00 π.μ. εντόπισαν 2 άτομα να θηρεύουν, εκτός Ζώνης Διάβασης Αποδημητικών Πτηνών. Πλησιάζοντας διαπίστωσαν ότι σκοπός τους ήταν η θήρευση λαγών, με τη συνοδεία 6 σκύλων δίωξης, σε περίοδο που δεν επιτρέπεται το κυνήγι του είδους.

Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν επίσης, ότι δεν είχαν εκδώσει άδεια θήρας για την περίοδο 2020-2021. Οι θηροφύλακες προέβησαν στη σύλληψη τους, στην κατάσχεση των μέσων της παράνομης θήρας (όπλα, φυσίγγια) και σχηματίστηκε δικογραφία στο Δασονομείο Καστελλίου Πεδιάδος.

Παράνομη νυχτερινή θήρα με αεροβόλο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Στις 31/8/ 2020 και ώρα 21:30 στη περιοχή Καθαρού Κριτσάς Δήμου Αγίου Νικολάου η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου του κυνηγετικού συλλόγου Νέαπολης και την ασκούμενη του τμήματος Δασοπονίας, προέβησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, κατηγορούμενου για παράνομη νυχτερινή θήρα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο με διόπτρα διαστάσεως 22 cal, 5,5 mm και 61 βολίδες (5,5mm).