Δυστύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατός του, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου. «Η απώλεια του φίλου μου και η μνήμη του είναι χαραγμένη βαθιά στη ψυχή μου…», δηλώνει στο LamiaReport ο κατηγορούμενος γιατρός…

Ομόφωνη ήταν η απόφαση τακτικών και λαϊκών Δικαστών, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας, να κρίνουν ως ανθρωποκτονία από αμέλεια, το θάνατο του 39χρονου Κώστα Βεράκη τον Δεκέμβριο του 2014, από το όπλο του Λαμιώτη γιατρού Ιωάννη Μπλατσούκα, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο γιατρός αντιμετώπιζε την κακουργηματική κατηγορία, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορία που μετέτρεψε σε πλημμέλημα μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο. Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια υποστήριξε μάλιστα και η Εισαγγελέας της έδρας, Αλεξάνδρα Ανδρέου στην τελική της πρόταση.

Η ποινή

Η πλήρης ανατροπή της υπόθεσης έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από την οικογένεια του γιατρού με τον τελευταίο να ξεσπά σε κλάματα, πριν καν ακούσει την τελική απόφαση για την ποινή που θα του επιβληθεί.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καθώς και την υποχρέωση να καταβάλλει μηνιαίως και για 3 χρόνια το ποσό των 400 ευρώ στην κόρη του εκλιπόντος.

Κατηγορούμενος: «Η απώλεια και η μνήμη του φίλου μου είναι χαραγμένη βαθιά στη ψυχή μου»

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αλλά και στην πολύωρη απολογία του κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ήταν μια κακιά στιγμή, που στοίχισε τη ζωή του φίλου του αλλά και τη δική του.

Δείτε τι δήλωσε στο LamiaReport αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου: «Ο πόνος από την απώλεια του φίλου μου Κώστα Βεράκη  και η μνήμη του είναι χαραγμένη βαθιά στη ψυχή μου. Ο πόνος που μου  προκάλεσε η άδικη δίωξη μου για το βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση,  δυστυχώς με αναλήθειες  και με δήθεν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος μου και με υποτιμητικές για το πρόσωπο μου δηλώσεις των συνηγόρων της άλλης πλευράς, ήταν επίσης μεγάλος. Όμως επικράτησε η αλήθεια. Όλα έπεσαν στο  κενό. Το Δικαστήριο  ομόφωνα άλλαξε τη κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και με δικαίωσε αποκαθιστώντας τη τιμή και την υπόληψη μου. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον έγκριτο ποινικολόγο και πάνω απ όλα ΑΝΘΡΩΠΟ και φίλο μου Γιώργο Δούμα και τη συνεργάτιδά του Θώμη Σγαντζούρη για τον αγώνα προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Θυμίζουμε ότι η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο και χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις, με την οικογένεια του θύματος να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ψυχρή δολοφονία.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία το χειμώνα του 2014, όταν ο Κώστας Βεράκης πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, έπεφτε νεκρός από σφαίρα όπλου το οποίο ανήκε στο Λαμιώτη γιατρό, που πήγε να το αφήσει στο κατάστημά του. Από τότε διατυπώθηκαν δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο εκείνο πρωινό της 1ης Δεκεμβρίου του 2014, με την υπόθεση να φτάνει στην αίθουσα του Δικαστηρίου με την κακουργηματική κατηγορία, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τελικά η Δικαιοσύνη να αποφασίζει ότι ήταν από άμελεια.

Γιώργος Δούμας: «Για μια ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη πίστη μου εις την Δικαιοσύνη μας»

«Η σημερινή δικαστηριακή ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευρυτανίας αποτελεί τον ακροτελεύτιο στίχο τιμής στη μνήμη του Κώστα Βεράκη που εάν ζούσε τα πράγματα δεν θα είχαν οδηγηθεί εδώ αλλά και στην αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του συμπολίτη μας ιατρού Γιάννη Μπλατσούκα», λέει στο LamiaReport ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού Γιώργος Δούμας και προσθέτει: «Από τη στιγμή της απόδοσης της βαρύτατης κατηγορίας της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ερειζόμενη σε αναλήθειες και κατασκευές, από κοινού και με τους συνεργάτες μου οδοιπορεύσαμε και δώσαμε μάχη για την αποκατάσταση της αλήθειας. Για μια ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη πίστη μου εις την Δικαιοσύνη μας, η οποία μετά βάσανο επτά περίπου μηνών, με υπομονή και ευθυκρισία μας απέδωσε ΔΙΚΑΙΟ».

ΠΗΓΗ https://www.lamiareport.gr/