Δεν υπάρχει “Μονόλυκος”, το είδος δηλαδή λύκου που κάποιοι “βάφτισαν” ως τον δράστη των επιθέσεων σε 2 σκυλιά στον Διόνυσο» διευκρινίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από δύο νεκρά σκυλιά, τα οποία βρέθηκαν κατακρεουργημένα μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο.

«Στην Ελλάδα ζει ο γκρίζος λύκος (Canis lupus) και δεν υπάρχει πουθενά είδος που να λέγεται “μονόλυκος”, πρόκειται για νεολογισμό», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», «πρέπει να διερευνηθεί αν όντως ήταν λύκος το ζώο που επιτέθηκε στα σκυλιά». «Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι μπορεί να είναι, ίσως επρόκειτο και για σκυλιά και γι’ αυτό απαιτείται επόπτευση της περιοχής με κάμερες και επιστημονικές αποδείξεις» πρόσθεσε o υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ».

«Να γίνει αυτοψία κτηνιατρική στα νεκρά σκυλιά»

Διευκρινίζει δε, ότι ο λύκος ζει είτε μόνος είτε σε αγέλες, γεγονός που δεν καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς του, που πολλοί θέλουν να τού προσδώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. «Το ότι μπορεί κάποιος λύκος να ζει μόνος, δεν σημαίνει ότι είναι πιο δυνατός και επιθετικός, σαν ένα είδος μοναχικού τιμωρού ή εκδικητή που μας αρέσει να βλέπουμε στις ταινίες», αναφέρει.

«Αυτό που απαιτείται», συνεχίζει, «είναι να γίνει αυτοψία κτηνιατρική, να ληφθεί υλικό (σάλιο) από τα νεκρά σκυλιά και γενικότερα, να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να παρθούν τα ανάλογα μέτρα».

ΠΗΓΗ Newsbeast

kaliakouda