Συνολικά περίπου 300-400 στρέμματα από τα συνολικά 4.000 στρέμματα έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο «Tomicus piniperda» στη δασική περιοχή του Ωραιοκάστρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υλοτόμησης στις δασικές εκτάσεις του δήμου Ωραιοκάστρου που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο «Tomicus piniperda», το ίδιο έντομο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και στο δάσος του Σέιχ Σου. Από τα συνολικά 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης καλύπτουν οι δασικές εκτάσεις του Ωραιοκάστρου υπολογίζεται ότι το φλοιοφάγο έντομο έχει προσβάλει περίπου 300-400 στρέμματα.

Οι εργασίες υλοτόμησης αναμένεται να διαρκέσουν τρεις μήνες. 

φλοιοφάγο έντομο

«Η προστασία των πανέμορφων δασικών εκτάσεων που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου είναι για εμάς στόχος άμεσης προτεραιότητας. Δρομολογήσαμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να γίνει η απομάκρυνση των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο και μάλιστα χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Στο μεταξύ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους εντός του δασοκτήματος του Ωραιοκάστρου και της Νεοχωρούδας για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες υλοτόμησης.

Ειδικότερα, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τους δασικούς δρόμους, τα μονοπάτια και τις περιοχές εργασίας των υλοτόμων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr/