Έντονη ανησυχία στην Αστυνομία έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα εγκληματικές ενέργειες κατά τις οποίες οι δράστες χρησιμοποίησαν κυνηγετικά όπλα.

Το θέμα έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο μεγάλος αριθμός όπλων που κυκλοφορούν με νόμιμη άδεια στη χώρα μας.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Περιγράφοντας το πρόβλημα, επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά, ακόμα και δολοφονίες, με την χρήση νόμιμων όπλων και «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

Όπως είπε, στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούν περισσότερα από 900.000 κυνηγετικά όπλα, σχεδόν 1 εκατομμύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, και κάτι πρέπει να γίνει.

Ειδικότερα, 0 κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη προσπάθεια του υπουργείου για τον έλεγχο των όπλων που κυκλοφορούν νόμιμα, όπως είναι τα κυνηγητικά, τα σκοπευτικά και τα όπλα αυτοπροστασίας.

Νέο πλαίσιο για τις άδειες

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς χορήγησης άδειας για όπλα, καθώς το τρέχον καθεστώς δεν παρέχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

Πολύ σύντομα, σημείωσε ο υπουργός, θα δημιουργηθεί επιτροπή αστυνομικών στην οποία στη συνέχεια θα συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως κυνηγετικοί σύλλογοι, σκοπευτικές ομοσπονδίες και θα κατατεθεί νέα πρόταση που θα φέρει και αλλαγές στον νόμο και στη χορήγηση των αδειών οπλοφορίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο για την εθελοντική παράδοση όπλων, που μπορεί να έχουν κάποιοι χωρίς άδεια.

Έρχονται 750 κάμερες σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα

Επιπλέον, και με στόχο της πάταξη της εγκληματικότητας, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και σε σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία 750 καμερών σε περιοχές της Αττικής με υψηλή εγκληματικότητα.

Στις περιοχές αυτές, η ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στην εγκατάσταση καμερών ασφαλείας που θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις και για κουμπί πανικού για τους ανηλίκους, καθώς η νεανική παραβατικότητα έχει τρομακτική έξαρση.

ΠΗΓΗ:www.megatv.com/

kaliakouda