Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Αιγάλεω, Γιώργος Πετράκης καλεσμένος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για τα συχνά ατυχήματα με τα αγριογούρουνα με λαμπρό παράδειγμα την προχθεσινή τραγωδία στο Κιλκίς, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη τέσσερις τραυματίστηκαν σε τροχαίο τριών αυτοκινήτων με αγέλη επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

«Το αγριογούρουνο είναι ένα ισχυρό ζώο, με μόνους φυσικούς εχθρούς τον λύκο και τον άνθρωπο. Υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια και σε αυτό συνέβαλλε και η αναστολή της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021» ανέφερε ο κ. Πετράκης.

Όπως εξήγησε λόγω των πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, τα ζώα αναγκάζονται να μετατοπίζονται και να αναζητούν τροφή εκτός των δασών με αποτέλεσμα να εισέρχονται και μέσα στους αστικούς ιστούς.

Ερωτώμενος και για το εάν είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο, απάντησε πως είναι κατά περιπτώσεις, εάν και εφόσον απειληθούν τα μικρά τους.Επίσης τόνισε πως ένας τρόπος αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού είναι η επέκταση της κυνηγετικής δραστηριότητας σε ορισμένες περιοχές.

«Θα μπορούσαν να γίνουν περιφράξειςισχυρές επισημάνσεις και υπόγειες διαβάσεις, γιατί τα ζώα λειτουργούν ενστικτωδώς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αιγάλεω.

Αναφορικά με την κατάσταση εντός της Αττικής, ο κ. Πετράκης είπε πως παρατηρείται υπερπληθυσμός και ορθώς τηρείται το μέτρο σύλληψής τους, ωστόσο δεν πρέπει να απελευθερώνονται σε άλλα σημεία αμέσως.

«Θα πρέπει να ελέγχονται για νοσήματα και για υβριδισμό» μιας κ ο αγριόχοιρος είναι φορέας της λεπτοσπείρωσης, νόσου που μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Ο Γιώργος Πετράκης στο παρακάτω βίντεο αναφέρεται στον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων:

https://www.megatv.com/embed/?p=2020707658

kaliakouda