Πέθανε σε ηλικία 18 ετών ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Σκοποβολής νέων, Cristian Ghilli, αφού αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος σε ένα ταξίδι κυνηγιού.

Ο Ιταλός πρωταθλητής του skeet 

Ο Ιταλός πρωταθλητής του skeet πέθανε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Τοσκάνης. Ο Ghilli ενώ κυνηγούσε με φίλους στο δάσος στο Montecatini Val di Cecina, στην επαρχία της Πίζας της Ιταλίας, κάποια στιγμή έσκυψε για να μαζέψει κάποιους κάλυκες από το έδαφος, και ξαφνικά πυροβόλησε κατά λάθος στην κοιλιά του. Η κατάστασή του φάνηκε αμέσως πολύ σοβαρή: μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κόκκινο κωδικό, οι γιατροί προσπάθησαν μια απελπισμένη επέμβαση στην κοιλιά για να σταματήσουν τη σοβαρή αιμορραγία σε εξέλιξη, αλλά ο Ghilli πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ο Ghilli θα έκλεινε τα 20 φέτος: γεννήθηκε το 2002 στην Pontedera και ζούσε στο Ponteginori. Από παιδί είχε καλλιεργήσει το πάθος για τη σκοποβολή κ το skeet μέχρι να περάσει τις εξετάσεις καταλληλότητας κυνηγιού, όταν έφτασε στα 18 του χρόνια, παρακολουθώντας το σεμινάριο προετοιμασίας Federcaccia (ήταν μέλος του τμήματος Capannoli).

Ο πρώην Ολυμπιονίκης Andrea Benelli τον είχε συμπεριλάβει στην ιταλική ομάδα που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λίμα του Περού όπου ο Ghilli αποφοίτησε ομαδικός παγκόσμιος πρωταθλητής, ειδικότητα skeet, παγκόσμιος πρωταθλητής μικτής ομάδας σε συνδυασμό με τη Sara Bongini και μετάλλιο ατομικό χάλκινο.

kaliakouda