Η κοινότητα του Ν.Γυναικοκάστρου, οι φορείς των κυνηγών, ο χώρος των Θηροφυλάκων και η κοινωνία του Κιλκίς πενθούν γιά την πρόωρη απώλεια του Παναγιώτη Τσαλκιτζή.

Ήταν ο συμπολίτης, που, ως επί δεκαετίες ενεργό και δραστήριο μέλος του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς, άφησε το δικό του «αποτύπωμα» στην ιδιότητα του θηροφύλακα, και τίμησε σε υπερθετικό βαθμό, συμβάλοντας τα μέγιστα στον δραστικό περιορισμό της δράσης των λαθροκυνηγών και οποιονδήποτε δημιουργούσε προβλήματα στο περιβάλλον.

Ανήκε στους ακούραστους εργάτες του χώρου του, που ασκούσας ενσυνειδήτως και ευσυνειδήτως το λειτούργημά τους, προσφέροντας μεγάλες υπηρεσίες στην υπόθεση της προστασίας της πανίδας και δίνοντας ζωντανό «παράδειγμα προς μίμηση» σε ό,τι αφορά στην μέριμνα κάθε κοινωνίας γιά το περιβάλλον.

Ο Παναγιώτης στάθηκε όρθιος σε κάθε δυσκολία της ζωής του, μόνο ο καρκίνος αποδείχτηκε ανίκητος απ΄αυτόν.

Έδωσε, ωστόσο, αυτήν την «μάχη» με σθένος, καρτερικότητα και αξιοπρέπεια, στην αιώνια εκτίμηση, η οποία είναι το βάλσαμο γιά τους οικείους του στον ανείπωτο πόνο τους γιά την πρόωρη απώλεια του.

Ο Παναγιώτης Τσαλκιτζής απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, όμως η μνήμη του θα είναι αιωνία.

Ο Κυνηγετικός σύλλογος γιά την πρόωρη απώλεια του μέλους της έκανε την ακολουθη ανάρτηση:

«Πάλεψε με πείσμα και λεβεντιά! Ένας ακούραστος εργάτης με απεριόριστη αγάπη και πάθος για το έργο που διατελούσε! Ο δικός μας Πάνος έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι…».

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στις 5 το απόγευμα στο Ν.Γυναικόκαστρο.

Πηγή: maxitis.gr