Σε απόγνωση οι αγρότες που βλέπουν τις σοδειές τους κατεστραμμένες…

Απογοητευμένοι και συνάμα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας, από τις καταστροφές που αντιμετωπίζουν στα σιτηρά από την αύξηση των πληθυσμού των αγριόχοιρων.

Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, η τιμή πώλησης παραμένει στα αζήτητα, οι τρόποι για να απομακρύνουμε τα αγριογούρουνα μας κάνει να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη, δηλώνουν οι παραγωγοί στην περιοχή της Πελασγίας και του οικισμού του Κυπαρισσώνα, που βλέπουν την σοδειά τους πριν αλωνίσουν να καταστρέφεται σε ένα βράδυ.

«Κάθε χρονιά το ίδιο πράγμα, κάθε χρόνια η ίδια κατάσταση, ούτε το ρεύμα δεν τα περιορίζει…Θα αναγκαστούμε να παραβούμε τον νόμο προκείμενου να διαφυλάξουμε τον κόπο μας!!», μας τονίζει ντόπιος καλλιεργητής. Και συνεχίζει…«Παρά τις οχλήσεις μας, στους αρμόδιους φορείς, κανείς δεν έχει δώσει μια λύση.Η κατάσταση έχει φθάσει στο αμήν…».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Lamía Report, με τον Αντιδήμαρχο και Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΔΕ Πελασγίας, Γιάννη Πρεμέτη, μας τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς, η κατάσταση με τις καταστροφές που προκαλούν τα αγριογούρουνα δεν είναι τωρινή. Φέτος, το ζήτημα διογκώθηκε και παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού με αποτέλεσμα κάθε περιοριστικό μέτρο από τους παραγωγούς δεν είναι αποτρεπτικό.Θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις, στις οποίες θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Με μια απλή διαμαρτυρία, το πρόβλημα δεν λύνεται. Ήδη, σε συνεργασία με την Δήμαρχο Στυλίδας, κ. Βιργινία Στεργίου, θα έρθουμε σε άμεση επικοινωνία με την αρμόδιους φορείς & της Περιφέρειας, όπως και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεσες ενέργειες. Θεωρώ, πως και αυτή η δύσκολη κατάσταση να συμπεριληφθεί στα επιλέξιμα μέτρα των σχετικών αποζημιώσεων. Ευελπιστώ σε θετική απόκριση…»

ΠΗΓΗ www.lamiareport.gr

kaliakouda