Ένας μικρόσωμος σκύλος που είδε τον ιδιοκτήτη του να αυτοκτονεί από γέφυρα στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, παρέμεινε εκεί ακίνητος στο κιγκλίδωμα της γέφυρας, κοιτώντας συνεχώς προς το ποτάμι, επί τέσσερις ημέρες!

Η ιστορία του προκάλεσε ποταμό δακρύων στα social media ενώ απασχόλησε και μεγάλα ξένα μέσα, αφού είναι μια από αυτές που σε κάνουν να υποκλίνεσαι στην αφοσίωση, στο μεγαλείο των σκύλων.

Το σκυλάκι παρατήρησε ένας περίοικος που καθημερινά περνά από το σημείο. Το έβλεπε επί 4 ημέρες ακίνητο να κοιτά προς το ποτάμι. Το έβγαλε φωτογραφίες τις οποίες ανήρτησε στα social media σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει εάν πρόκειται για σκυλάκι που έχει χαθεί.

Η αναζήτηση δεν έβγαλε αποτέλεσμα ενώ όσο προσπαθούσε να το προσεγγίσει εκείνο απομακρυνόταν και επανερχόταν στη θέση στο κιγκλίδωμα του πεζοδρομίου της γέφυρας, όταν ένοιωθε ότι ήταν μόνο του.

Η κινητοποίηση στα social media και η στάση του σκύλου, που δεν περιφερόταν αλλά καθόταν εκεί αγναντεύοντας το ποτάμι, προκάλεσε το ενδιαφέρον του διευθυντή του Συνδέσμου Προστασίας Μικρών Ζώων της Γιουχάν, Ντου Φαν, ο οποίος πήγε στη γέφυρα. Το σκυλάκι, όμως, είχε εξαφανιστεί.

Ο διευθυντής του Συνδέσμου, ρώτησε τους υπευθύνους ασφαλείας της γέφυρας εάν είχε συμβεί κάποιο περίεργο περιστατικό και εκείνοι του είπαν ότι στις 30 Μαΐου, το βράδυ ένας άντρας είχε αυτοκτονήσει. Κοιτώντας τα βίντεο από τις κάμερες της γέφυρας, διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του ένα σκυλάκι. Το σκυλάκι που επί 4 ημέρες τον αναζητούσε στο ποτάμι, καρφωμένο στη γέφυρα, στο σημείο ακριβώς από το οποίο ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Εθελοντές του Συνδέσμου Προστασίας Μικρών Ζώων αλλά και απλοί πολίτες κάνουν μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να εντοπίσουν το σκυλάκι και να του προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά και μια νέα οικογένεια.

ΠΗΓΗ www.zoon.gr