Σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα το πρωί ψαράδες και κυνηγοί,

Σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα το πρωί ψαράδες και κυνηγοί, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι επρόκειτο για ένα παράλογο μέτρο, καθώς δεν μπορούν να ασκήσουν μια κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

«Αυτό που θέλουμε να μας πει ο κ. υπουργός είναι για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η απαγόρευση με το ψάρεμα και το κυνήγι. Το να επιτρέπεται στα λεωφορεία να μπαίνουν 100-200 άτομα όπως και στα μαγαζιά – που καλά κάνουνε εφόσον ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, για ποιον λόγο απαγορεύει σε εμάς να πάμε στη θάλασσα. Θα μπω στο αμάξι μόνος και θα πάω να ψαρέψω. Τι είναι αυτό που ενοχλεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ψαράς Πολυχρόνης Ψωμιάδης.

Την άμεση αναγκαιότητα να αρθεί άμεσα το μέτρο το οποίο απαγορεύει την απαγόρευση του κυνηγιού, επισήμανε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρός του κυνηγετικού συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Φίλης Γκροζούδης, τονίζοντας την ανάγκη παράλληλα, η κυβέρνηση «να δώσει μεγάλη σημασία και βαρύτητα στον Έλληνα κυνηγό».

«Μαζευτήκαμε σήμερα για να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συνέλληνες ότι το κυνήγι από τα πανάρχαια χρόνια αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία είναι από τις πιο σημαντικές για την επιβίωση του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να βρούμε κανέναν λόγο ο οποίος να δικαιολογεί αυτήν την απαγόρευση που έχει υποστεί το κυνήγι τους τελευταίους δύο μήνες. Εδώ που είμαστε, είμαστε επικίνδυνοι για τον υπόλοιπό πληθυσμό. Αν θα ήμασταν στα βουνά θα είμασταν σίγουρα λιγότεροι, και ελάχιστα επικίνδυνοι», πρόσθεσε ο κ. Γκροζούδης

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης
ΠΗΓΗ  www.grtimes.gr/