Σε συμβολική διαμαρτυρία  προχώρησαν το πρωί της Κυριακής ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί της Σύρου, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Λίγο μετά τις 11.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη στην Σύρο, περισσότεροι από 350 ψαράδες και κυνηγοί, υπό την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας και του Λιμενικού, για να αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμού, που τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς κυνηγοί και ψαράδες τήρησαν τα μέτρα.


Έπειτα, περπάτησαν μαζί με τα σκυλιά τους στο κέντρο της Ερμούπολης, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι, ενώ στάθηκαν έξω από το Λιμεναρχείο της Σύρου και τα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, λίγο πριν καταλήξουν ξανά στην Πλατεία Μιαούλη όπως διαβάζουμε στο cyclades24.
Όπως δηλώνουν από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

«Επιτρέπεται να πας στη θάλασσα σε μια παραλία κοντά στο σπίτι σου και να κάνεις μπάνιο, αλλά εάν βγάλεις ένα καλάμι, τρως πρόστιμο. Είναι λογικό αυτό;». «Εάν είναι δύο φίλοι σε μια βάρκα στα ανοιχτά΄, ή στο βουνό μακριά από όλο τον κόσμο, πώς δημιουργούν κίνδυνο διάδοσης του ιού;». Με αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα κυριάρχησαν στη σημερινή διαμαρτυρία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Διαμαρτυρία και στη Νάξο
Τόσο οι ερασιτέχνες αλιείς, όσο και οι κυνηγοί με τα σκυλιά τους συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, κάτω από το Λιμεναρχείο Νάξου, ώστε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, για τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν σε αυτούς τους δύο κλάδους.
Η πορεία ξεκίνησε από το Λιμεναρχείο με προορισμό την πλατεία Πρωτοδικείου, ενώ μετά από λίγη ώρα επέστρεψε και πάλι στον κεντρικό δρόμο της παραλίας. 

ΠΗΓΗ www.newsit.gr/