Με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αττικής σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πυροπροστασία την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Ν. Σταθόπουλο και μέλη του Ομοσπονδιακού Σώματος Θηροφυλακής, στο Αττικό Άλσος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνεργασία του Σώματος Θηροφυλακής με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα επικυρωθεί και με σχετικό Σύμφωνο το οποίο θα υπογραφεί άμεσα από τις δύο πλευρές.

Ειδικότερα η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή με τα οχήματα που διαθέτει ως στόλο, θα συνδράμει εθελοντικά στον τομέα επιτήρησης-φύλαξης χώρων και πυρασφάλειας.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Σώματος της Θηροφυλακής για την προσφορά, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής σε ζητήματα πυροπροστασίας, εντάσσεται πλέον μία πολύ αποτελεσματική ομάδα, με αποδεδειγμένο έργο και υπηρεσίες. Τα μέλη του Σώματος Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας αγαπούν το δάσος, το προστατεύουν και επιδεικνύουν διαχρονικά υψηλό αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς. Η σημερινή επικύρωση της συνεργασίας αποδεικνύει πως όταν ενώνουμε δυνάμεις και συμμαχούμε, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, προς όφελος της Αττικής μας και των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Σταθόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη δυνατότητα που έδωσε στην Ομοσπονδία να προσφέρει «ένα μικρό λιθαράκι», όπως ανέφερε στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής, στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

ΠΗΓΗ https://www.paraskhnio.gr/