Τις αντιφάσεις και τις δυσαρμονίες που προκαλεί στη διατήρηση και αξιοποίηση των κυνηγετικών σκύλων ο νόμος ΑΡΓΟΣ, την ίδια στιγμή που η Πολιτεία ζητάει από τους κυνηγούς να ενεργοποιηθούν πιο έντονα στον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων και την αναχαίτηση της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων, έθεσε χθες η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κελέτση.
Αποτελούμενη από τους κκ. Γ. Αραμπατζή, Πρόεδρο της ΚΣΕ, Ν. Σταθόπουλο, Γεν. Γραμματέα της ΚΣΕ και Ι. Φραγγίδη, Πρόεδρο της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, η αντιπροσωπεία της ΚΣΕ επισήμανε στον Υφυπουργό κ. Κελέτση και στον Γεν. Δ/ντη Κτηνιατρικής κ. Αλεξανδρόπουλο ότι, ο νόμος ΑΡΓΟΣ υπονομεύει και τη διάθεση και τις δυνατότητες των κυνηγών να συμμετάσχουν στην ενεργητική επιτήρηση της επιδημίας, καθώς η Πολιτεία από τη μία ζητά από αυτούς να χρησιμοποιήσουν εθελοντικά του σκύλους τους σε δράσεις ελέγχου των αγριόχοιρων, ενώ από την άλλη δυσχεραίνει και καθιστά οικονομικά δυσβάστακτη τη διατήρηση και χρησιμοποίηση των ίδιων αυτών σκύλων.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στον Υφυπουργό, τόσο η αναγκαστικότητα της στείρωσης, όσο και η επιβολή λήψης και αποστολής DNA για κάθε σκύλο εργασίας, δημιουργούν ένα ισχυρό πλέγμα αντικινήτρων για τους κυνηγούς (πολύ περισσότερο για τους ειδικευμένους κυνηγούς αγριόχοιρων, καθώς είναι αναγκασμένοι να διατηρούν μεγάλο αριθμό σκύλων), οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα εισπρακτικό και νομικό διωγμό εκ μέρους του κράτους.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε πολύ προσεκτικά τους εκπροσώπους της ΚΣΕ και έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της ανησυχητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, καθώς ως βουλευτής Έβρου έχει γίνει από καιρό δέκτης διαμαρτυριών και παραπόνων από τις τοπικές κοινωνίες, τόσο του νομού, όσο και από πολλές άλλες περιοχές της Ελληνικής επαρχίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών ο κ. Κελέτσης ζήτησε από την ΚΣΕ έναν αναλυτικό υπόμνημα προτάσεων άμβλυνσης των υφιστάμενων προβλημάτων, ενώ υποσχέθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες και Υπουργεία, ώστε να γίνει πιο αρμονική η συνεργασία των δύο πλευρών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.