Σύλληψη λαθρέμπορου άγριας πανίδας on air με τον φακό του zougla.gr – Διασώθηκαν 6 σπάνια πουλιά

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Ένας λαθρέμπορος άγριας πανίδας «πιάστηκε στη φάκα», δηλαδή στην παγίδα που του έστησαν οι Αρχές, προκειμένου να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρο με το παράνομο «εμπόρευμα» στα χέρια, τη στιγμή που πήγαινε να το πουλήσει.

Συγκεκριμένα οι άνδρες του Δασαρχείου Αιγάλεω, της Θηροφυλακής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοθηρίας και αστυνομικός, Σταύρος Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, έπειτα από ημέρες ερευνών και παρακολούθησης, οργάνωσαν μια καλοστημένη επιχείρηση για να βάλουν τέρμα στην παράνομη δράση του λαθρέμπορου, που φυσικά συνιστά μεγάλη απειλή για την άγρια πανίδα της χώρας μας.

Παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους για να αγοράσουν 6 κουκουβάγιες, έκλεισαν ραντεβού στον λαθρέμπορο κάπου στο Περιστέρι. Μόλις αυτός κατέφθασε και έκανε κίνηση να τους επιδείξει τα πουλιά, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η αγοραπωλησία, οι άνδρες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Ο φακός του zougla.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τη σύλληψη:

Οι κουκουβάγιες ανήκουν στο είδος Tyto Alba και θεωρούνται σπάνιες, και ως εκ τούτου πρόκειται για μια σημαντική διάσωση για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Τα πουλιά θα τα αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΝΙΜΑ, με σκοπό αυτά να μεγαλώσουν και να επανενταχθούν στη φύση.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιφέρεται καίριο πλήγμα στη λαθροθηρία και στην παράνομη εμπορία άγριων ζώων (πρόκειται για επικερδή δραστηριότητα), ενώ οι παραπάνω υπηρεσίες βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος…Η ομάδα που πραγματοποίησε τη σύλληψη του λαθρέμπορου και τη διάσωση των σπάνιων πουλιών

Η ομάδα που πραγματοποίησε τη σύλληψη του λαθρέμπορου και τη διάσωση των σπάνιων πουλιών

ΠΗΓΗ zougla.gr