Το μήνυμα του Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη νέα κυνηγετική χρονιά

Για τη νέα κυνηγετική χρονιά που ξεκίνησε, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εύχεται σε όλους και σε κάθε κυνηγό ξεχωριστά, όμορφες και ασφαλείς αποδράσεις στην ύπαιθρο της πατρίδας μας. Τις ημέρες που ανοίγονται μπροστά μας, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί συνολικά, οι κυνηγοί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ
ότι δίνουμε και «εξετάσεις»…
Από τον τρόπο που θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας, από τη στάση και τη συμπεριφορά μας, από τη σύνεση και τον σεβασμό μας στο θήραμα και στην άγρια ζωή, από το είδος της ευθύνης που αντιλαμβανόμαστε απέναντι στη φύση, εξαρτάται συχνά και το πώς αποτυπώνεται το «είδωλο» της κυνηγετικής κοινότητας στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ο κυνηγός καλείται να ΜΗΝ μεταφέρει και στο κυνήγι, τα πρότυπα και τις συμπεριφορές που του επιβλήθηκαν στην υπόλοιπη ζωή του! Σε έναν κόσμο που έχει θεοποιήσει τον «ελεύθερο ανταγωνισμό» και την… πάση θυσία «κερδοφορία», ο καλός κυνηγός υπηρετεί αυτό που αγαπάει χωρίς να προσπαθεί να αυξήσει την «κάρπωση» του με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο.

Όλοι μας καλούμαστε να θυμηθούμε ότι, όταν γενιές και γενιές κυνηγών παρέδιδαν το ήθος τους στις επόμενες, μια παρακαταθήκη άφηναν: ότι το θήραμα δεν είναι «εμπόρευμα», ούτε και η φύση «χρηματιστήριο».
Καλό δρόμο σε όλους μας, με υγεία, ασφάλεια και σεβασμό στους γραπτούς και άγραφους νόμους του δικού μας κόσμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ