Στην υποβολή μηνύσεων και στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων προχώρησε σε δύο περιπτώσεις παράνομης άσκησης θήρας, η Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Στην πρώτη περίπτωση, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας σε περιοχή της Τ.Κ. Κάτω Ζαλόγγου του Δήμου Ζίτσας, σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό ενός οχήματος. Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση. Ακολούθησε έλεγχος στο όχημα στο οποίο εντοπίστηκε μία τσάντα, που περιείχε φρεσκοτεμαχισμένο κρέας.

Σε ερωτήσεις της Θηροφυλακής, ο οδηγός του οχήματος παραδέχθηκε πως επρόκειτο για θηρευμένο ζαρκάδι, η θήρα του οποίου απαγορεύεται.  Η τσάντα με το περιεχόμενό της όπως επίσης το όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκαν αντίστοιχα το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ για το αδίκημα της θήρευσης ζαρκαδιού και των 400 ευρώ για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, στην Τ.Κ. Μαγαζιών του Δήμου Παξών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα χωρίς να έχει εκδώσει άδεια θήρας.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά και επιβλήθηκαν αντίστοιχα τα διοικητικά πρόστιμα των 400 ευρώ για άρνηση παράδοσης του κυνηγετικού όπλου και πρόστιμο 300 ευρώ για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου.

Επιμελώς κρυμμένο κυνηγετικό όπλο

Σε άλλη περίπτωση, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην Τ.Κ. Ασπραγγέλων του Δήμου Ζαγορίου, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και κατά τις πρωινές ώρες, διενήργησε έλεγχο στον οδηγό ενός οχήματος που ήταν σταθμευμένο πρωινές ώρες και ο οδηγός του βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, έχοντας μαζί του ένα σκύλο δίωξης. Από τον μακροσκοπικό έλεγχο εντός του Ι.Χ εντοπίστηκε μία άδεια θήκη κυνηγετικού όπλου εντός του οχήματος, όμως ο ελεγχόμενος αρνήθηκε πως ασκεί θήρα και αποχώρησε. Αμέσως μετά, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πραγματοποίησαν έρευνα στην γύρω περιοχή και εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένο, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ ανήκει στο άτομο που είχε εντοπιστεί στο σημείο. Σε βάρος του ακολουθείται επίσης, η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή: epirusgate.gr