Μάρτυρες ενός εντυπωσιακού και σπάνιου για την περιοχή, θεάματος έγιναν λουόμενοι σε Αγιόκαμπο και Σωτηρίτσα καθώς είχαν την ευκαιρία να δούνε φλαμίνγκο εν ώρα πτήσης αλλά και στάσης. Τα πανέμορφα αυτά πουλιά με το ιδιαίτερο ροζ χρώμα πετούσαν κατά μήκος της ακτογραμμής και έκαναν μια στάση μέσα στο νερό. Παλιοί κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, εξηγούν στο Larissanet.gr πως δεν θυμούνται κάτι ανάλογο κατά το παρελθόν. Άγνωστος φυσικά παραμένει ο προορισμός τους.

Σύμφωνα με το Wikipedia, τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτεροι είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με  λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη «flamengo», που σημαίνει «αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας». Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη «φοινικόπτερος» σημαίνει «αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος».

Τα φλαμίνγκο τρέφονται κυρίως με γαρίδεςάλγες, και υδρόβιαφυτά. Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές. Όσον αφορά στη συμπεριφορά τους, σύμφωνα πάντα με το Wikipedia, τα φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους.

ΠΗΓΗ:larissanet.gr

kaliakouda