Αγριογούρουνα

«Τίθεται και θέμα ασφάλειας των οδηγών που κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο…», αναφέρει στην επιστολή του προς της ΔΑΟΚ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος…

Επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας, τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Σπερχειάδας, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης, Πάνος Κοντογεώργος, για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις καταστροφές και τα ατυχήματα που προκαλούν στο Δήμο τα αγριογούρουνα.

Ειδικότερα ο κ. Κοντογεώργος ενημερώνει για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από αγριόχοιρους εντός των ορίων του Δήμου, σε καλλιέργειες όπως αραβόσιτος, τριφύλλι, πατάτας, κηπευτικά κ.λ.π. καθώς και σε δενδρώδη καρυδιές, αμυγδαλιές, φιστικιές, ακτινίδια αμπέλια κ.λ.π και συγκεκριμένα στις Κοινότητες των Δ. Ε. Μακρακώμης (Αρχάνι, Γραμμένη, Μάκρη, Πλατύστομο, Τσούκα, κ.λ.π.), Σπερχειάδας (Αγίου Σώστη, Μεσοποταμίας, Λευκάδας, κ.λ.π.) και Αγίου Γεωργίου (Βίτωλη, Νεοχώρι,Πτελέα, κ.λ.π.).

Ενημερώνει το Δασαρχείο προκειμένου να διαθέσει υπαλλήλους για την γνωμάτευση των ζημιών και ζητεί εγγράφως εκ μέρους του Δασαρχείου Σπερχειάδας τη σύσταση και την ενεργοποίηση συνεργείων εκδίωξης, σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μακρακώμης και Σπερχειάδας.

«Θεωρούμε αναγκαία την σύσταση των συνεργείων εκδίωξης αγριόχοιρων διότι πέραν των καταστροφών στις καλλιέργειες τίθεται και θέμα ασφάλειας των οδηγών που κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο μιας και ομάδες αγριόχοιρων έχουν θεαθεί στο οδικό δίκτυο και έχουν προκαλέσει ατυχήματα», σημειώνει επίσης ο κ. Κοντογεώργος που πολλές φορές έχει κοινοποιήσει την παρουσία των άγριων χοίρων στα όρια του Δήμου του.

ΠΗΓΗ https://www.lamiareport.gr/