Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από μια αγέλη λύκων, τριάντα ελάφια πέφτουν μαζί σε μια χαράδρα. «Όσοι πήγαν στη σκηνή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αποκαρδιωτική σκηνή»

Περίπου τριάντα νεκρά ελάφια βρέθηκαν στην περιοχή Pontebernardo στην πάνω κοιλάδα Stura, στην περιοχή Cuneo στην Ιταλία, στο δρόμο που οδηγεί στο Colle della Maddalena. Οι σπαραξικάρδιες εικόνες των φτωχών ζώων κάνουν τον γύρο των εφημερίδων του Πιεμόντε, όπου διατυπώνονται κάπως λεπτομερείς υποθέσεις για τον ξαφνικό θάνατο τόσων πολλών ελαφιών ταυτόχρονα και σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων.

Μάλιστα, υποτίθεται ότι τα ζώα έπεσαν μαζί και ταυτόχρονα από το Montagnetta, πετώντας εκατοντάδες μέτρα κάτω από την πλαγιά μέχρι τους πρόποδες των Barricades. Υποτίθεται ότι αυτή η ακούσια αλλά εκούσια μαζική αυτοκτονία οφείλεται στο ότι τα ελάφια δραπέτευαν από μια αγέλη λύκων που τους είχε στήσει παγίδα θανάτου,καταδικάζοντας τα σε τραγικό θάνατο με πτώση για εκατοντάδες μέτρα στα βράχια. Αυτή είναι η πιο εύλογη υπόθεση μέχρι στιγμής, αλλά όχι η επίσημη και οριστική. Δεν θα είναι εύκολη η ανάκτηση των νεκρών ζώων, δεδομένης της περιοχής όπου βρίσκονται τα ζώα, η οποία δεν είναι προσβάσιμη με χερσαία οχήματα.

Δείτε το βίντεο:

Η δήμαρχος Sabrina Rocchia περιμένει οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς για τη διαχείριση των πτωμάτων. «Η τοπική υγειονομική αρχή θα αξιολογήσει τυχόν κινδύνους υγιεινής και, ως εκ τούτου, θα αποφασίσει εάν μπορούν να παραμείνουν εκεί ή θα πρέπει να απομακρυνθούν. Εάν αποφασιστεί η απομάκρυνσή τους, θα πρέπει να επέμβει ελικόπτερο, με πολύ υψηλό κόστος. Ο θάνατος όλων αυτών των ζώων μας λυπεί πολύ. Όσοι πήγαν στη σκηνή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια αποκαρδιωτική σκηνή».