19.9 C
Athens
14/04/21

Όχι στο νόμο για τις στειρώσεις.

0
Όχι στο νόμο για τις στειρώσεις.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις στειρώσεις των σκυλιών συμπεριλαμβανομένων και των κυνηγόσκυλων.
Οι λόγοι που οι σκύλοι πρέπει να στειρώνονται είναι πολύ συγκεκριμένοι και επιστημονικοί.

Η γενίκευση της στείρωσης και ο έλεγχος των γεννήσεων γεννά βασανιστικά ερωτήματα εισαγωγής και εμπορίας σκυλιών από το εξωτερικό.
Εμείς ως κυνηγοί δεν στειρώνουμε και ευνουχίζουμε τη φύση και την παράδοση.

Αγαπάμε τους τετράποδους φίλους και συντρόφους μας και δεν συνυπογράφουμε την γενετική παράνοια.
Όλοι μαζί να δώσουμε βροντερό παρών στην διαβούλευση.

Όχι στο γενετικό έγκλημα και αίσχος.

Εσύ ;

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω

Καταστροφές σε δεξαμενές του ΚΣ Αιγάλεω

0
Δολιοφθορές σε δεξαμενές του ΚΣ Αιγάλεω

Ανόητοι ολετήρες της φύσης.

Σε μερική καταστροφή των τριών δεξαμενών που έχει τοποθετήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω προέβησαν το τελευταίο διάστημα ανόητοι παρανοϊκοί μικρόψυχοι ανθρωπόμορφοι.

Στην μια δεξαμενή στις κεραίες έχουν βουλιάξει το επάνω τμήμα κι έχουν τοποθετήσει πέτρες. Στην κεντρική δεξαμενή του παρόδιου δικτύου έχουν αφαιρέσει τη βρύση με κόφτη μπαταρίας και την έχουν βουλιάξει στο πάνω μέρος. Την πρώτη υπερυψωμένη δεξαμενή μετακίνησαν από τη θέση της και την έριξαν στην κατηφόρα μερικά μέτρα πιο κάτω έχοντας βουλιάξει το πάνω μέρος και καταστρέψει τη βρύση από την πτώση της . Και τις τρεις δεξαμενές αλλά και τις πινακίδες έχουν ζωγραφίσει με διάφορα γράμματα.

Καλούμε όλους τους κυνηγούς σε εγρήγορση και αν γνωρίζουν κάτι να μας το καταγγείλουν. Αν δουν κάποιο όχημα στο μέλλον να συγκρατήσουν τον αριθμό. Αν δουν κάτι ύποπτο να ενημερώσουν το Σύλλογο. Όλοι πρέπει να προστατέψουμε το σπίτι μας. Όποιος συλληφθεί θα το μετανιώσει πικρά.
Ο Σύλλογος θα προβεί σε άμεση επιδιόρθωση τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω

Κορονοϊός: Γιατί μπορεί να χρειάζεται να εμβολιάσετε το Κατοικίδιό σας

0
η ευζωία των ζώων συντροφιάς

 


Τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα ζώα επιχειρούν να εντοπίσουν ειδικοί από την έναρξη της πανδημίας. Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ζώα παίζουν αξιοσημείωτο ρόλο στη διάδοση του ιού στους ανθρώπους, έχουν εντοπιστεί πολλαπλά κρούσματα σε διάφορα είδη. Η ύπαρξη του ιού έχει εντοπιστεί μεταξύ άλλων σε σκυλιά, γάτες, πιθήκους, ακόμη και βιζόν.

Για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις, οι επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ειδικά για τα ζώα. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατοχύρωσε το πρώτο σχετικά εξειδικευμένο εμβόλιο. Ωστόσο, τίθενται ερωτήματα για το εάν τα εμβόλια για ζώα είναι απαραίτητα και εάν οι μολύνσεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν είναι περιορισμένα, ενώ προέρχονται από αναφορές και έρευνες μικρής κλίμακας.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ένας μικρός αριθμός από γάτες και σκύλους έχει αναφερθεί ότι μολύνθηκε σε ορισμένα κράτη. Το πρώτο κρούσμα σε γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε τον περασμένη Ιούλιο. Οι αρμόδιοι φορείς έκαναν λόγο για σπάνιο περιστατικό, ενώ τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε ζώα είναι ήπια και η ανάρρωση έρχεται μέσα σε λίγες ώρες. Πέραν των κατοικίδιων, υπάρχουν και ζώα που φιλοξενούνται σε ζωολογικούς κήπους που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Η πρώτη γνωστή περίπτωση ζώου που μολύνθηκε στις ΗΠΑ είναι μία τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, οκτώ γορίλες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Και στις δύο περιπτώσεις εκτιμάται ότι τα ζώα νόσησαν εξαιτίας ενός φύλακα του ζωολογικού κήπου, που ήταν φορέας του ιού. Όπως αναφέρθηκε, ανέρρωσαν αφότου εκδήλωσαν ήπια συμπτώματα. Πολύ πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση με τα βιζόν, που καλλιεργούνται για το δέρμα τους. Πολλές χώρες έχουν αναφέρει μολύνσεις σε φάρμες, με τα ζώα είτε να εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα είτε και να πεθαίνουν. Η Δανία χρειάστηκε να σκοτώσει χιλιάδες βιζόν και να κλείσει εντελώς τη βιομηχανία μέχρι το 2022. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα βιζόν μετέδωσαν τον ιό στον άνθρωπο σε μια παραλλαγμένη μορφή.

Χρειάζεται εμβόλιο για τα κατοικίδια;

Οι απόψεις πάντως για το εάν χρειάζεται εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κατά των ζώων διίστανται. Οι επιστήμονες δεν θεωρούν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του κορωνοϊού στους ανθρώπους, ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να εμβολιστούν. «Δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιασμού από την άποψη της δημόσιας υγείας» ανέφερε ο ειδικός υγείας της ΜΚΟ EcoHealth Alliance Γουίλιαμ Κάρες, στο περιοδικό Science. Παρόμοια θέση πήρε και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, που έχει και την αρμοδιότητα για τον εμβολιασμό των κατοικιδίων.

Πάντως για άλλα ζώα, όπως τα βιζόν, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι υπάρχει όφελος για να αναπτυχθεί εμβόλιο. Ανησυχία εγείρει και η απειλή για τους μεγάλους πιθήκους, που είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές ασθένειες από τον άνθρωπο. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες ανησυχούν και για τους γορίλες, που θεωρούνται εξαιρετικά απειλούμενοι πληθυσμοί. Στο χειρότερο σενάριο, επιμένουν ειδικοί, ορισμένοι πληθυσμοί ζώων, όπως οι γορίλες, θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν ζήτημα ύπαρξης. Άλλωστε τα όσα συνέβησαν με τα βιζόν δείχνουν τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης μετάδοσης στον πληθυσμό των ζώων. Οι επιστήμονες φοβούνται επίσης ότι η ευρεία μετάδοση μεταξύ των ζώων, θα οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις της νόσου. Στη θεωρία, οι μεταλλάξεις αυτές δεν αποκλείεται να είναι ανθεκτικές έναντι των εμβολίων.

Ποια εμβόλια αναπτύσσουν οι επιστήμονες

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ορισμένες γνωστές προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίων για ζώα. Μία προέρχεται από Ρώσους ερευνητές που υποστηρίζουν ότι έχουν διασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για μαζική παραγωγή εμβολίου αυτήν την εβδομάδα. Το εμβόλιο λέγεται Carnivak-Cov και σχεδιάζεται για σκύλους, γάτες, αλεπούδες, βιζόν και άλλα ζώα από τον Οκτώβριο. Οι κτηνιατρικές αρχές αναφέρουν ότι όλα τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα στο 100%.

Ένα άλλο εμβόλιο προέρχεται από την αμερικανική κτηνιατρική εταιρεία Zoetis. Το εμβόλιο ξεκίνησε να αναπτύσσεται αφότου ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο χρόνο. Το εμβόλιο προορίζεται για να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε γάτες και σκύλους. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα ζώα, όταν διαπιστώθηκε ότι γορίλες στο Σαν Ντιέγκο διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να δοθεί το εμβόλιο σε εννέα ζώα. Όπως αναφέρθηκε, δεν είχαν παρενέργειες και σύντομα εμφάνισαν αντισώματα.


Πηγή: ygeiamou

Ένα βήμα πριν την εξαφάνιση ένας από τους μεγάλους πιθήκους του πλανήτη

0
Ενήλικος αρσενικός ουρακοτάγκος Tapanuli.

Ένας ενήλικος αρσενικός ουρακοτάγκος Tapanuli κοιτάζει τον φωτογραφικό φακό.

Έχουν απομείνει ελάχιστοι ουραγκοτάγκοι του είδους και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας δύσκολα θα αποφευχθεί η εξαφάνιση τους

Το σύγχρονο σύστημα ταξινομίας χώρισε την οικογένεια των ανθρωποειδών σε δύο κατηγορίες. Στην μία κατηγορία τοποθετήθηκαν οι γίββωνες οι οποίοι καταχωρήθηκαν ως Κατώτεροι ή Μικροί Πίθηκοι. Στην άλλη κατηγορία των Ανώτερων ή Μεγάλων Πιθήκων τοποθετήθηκαν οι γορίλες, οι χιμπαντζήδες, οι μπονόμπο και οι άνθρωποι.

Ήταν γνωστό ότι οι ουραγκοτάγκοι Tapanuli κινδύνευε περισσότερο από όλους τους μεγάλους πιθήκους στον πλανήτη με εξαφάνιση. Μια νέα έρευνα που έγινε στις περιοχές που ζουν αποκαλύπτει ότι το είδος αυτό βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν συμβεί το μοιραίο.

Οι ουραγκοτάγκοι Tapanuli βρίσκονται πλέον μόνο στις ορεινές περιοχές Batang Toru στη Βόρειο Σουμάτρα, στην Ινδονησία. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο πληθυσμός τους έχει περιοριστεί στα 800 άτομα τα οποία έχουν περιοριστεί να ζουν σε μια περιοχή έκτασης 97% μικρότερη από αυτή που ζούσαν στα τέλη του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν περισσεύει κυριολεκτικά κανένας πλέον πίθηκος του είδους για να υπάρχει κάποια ελπίδα σωτηρίας του. Δεν πρέπει κανένας ενήλικος Tapanuli είτε να εξοντωθεί, είτε να συλληφθεί, είτε να μεταφερθεί αλλού τα επόμενα χρόνια για να αρχίσει να ανακάμπτει ο πληθυσμός τους. Έστω και το 1% του ενήλικου πληθυσμού να χάνεται ετησίως πολύ σύντομα οι Tapanuli θα αποτελέσουν παρελθόν για τον πλανήτη.

Οι πιθανότητες επιβίωσης των Tapanuli μειώνονται ακόμη περισσότερο αφού εκτός από το κυνήγι ή την αιχμαλωσία στις περιοχές που έχουν περιοριστεί να ζουν έχει αποφασισθεί να δημιουργηθεί ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο γεγονός που θα έχει σειρά αρνητικών επιπτώσεων στο τοπικό οικοσύστημα.

ΠΗΓΗ Ναυτεμπορική

Ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε ο κάτοχος του όπλου της παγίδας που στήθηκε στη Λάβδανη

0

Το όπλο της παγίδας που στήθηκε στη Λάβδανη μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου και ξεκίνησε η προσπάθεια ταυτοποίησης του κατόχου και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ο κάτοχος βρέθηκε, ομολόγησε ότι το όπλο είναι δικό του και πλέον έχουν κινηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δίωξή του και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, θα γίνει μήνυση και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενώ και η αστυνομία έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα με βάση τον νόμο περί ευθύνης όπλων.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κρίνει το συγκεκριμένο περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ο δράστης, πέραν της άσκησης παράνομης θήρας με απαγορευμένα μέσα, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη θα μπορούσε να διέλθει ανυποψίαστος από το συγκεκριμένο σημείο και να πέσει θύμα της εκπυρσοκρότησης του όπλου.

Παγίδα θανάτου από ασυνείδητο λαθροθήρα

0
Παγίδα θανάτου από ασυνείδητο λαθροθήρα

Κατά την περιπολία κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου το απόγευμα της Κυριακής, στη θέση «Μακρυχώραφα» της κοινότητας Λάβδανης Πωγωνίου, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό επαρχιακό οδικό άξονα, οι θηροφύλακες εντόπισαν 5 αυτοσχέδιες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων με συρματόσχοινο και καλαμπόκι που ο δράστης είχε ρίξει στο σημείο για την προσέλκυση των θηραμάτων.

Η εμπειρία των θηροφυλάκων και η άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς απέφυγαν να μπουν στον χώρο των παγίδων, αλλά κινήθηκαν περιμετρικά, για να διαπιστώσουν εάν υπήρχε κάτι περισσότερο επικίνδυνο.

Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, καθώς, σε μικρή απόσταση από τις συρμάτινες θηλιές, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, καλυμμένο από κλαδιά και μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων, με τη σκανδάλη του να είναι δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές, ώστε το όπλο να είναι σε φάση εκπυρσοκρότησης.

Αφού οι θηροφύλακες έκοψαν με προσεκτικό τρόπο την πετονιά, απελευθέρωσαν τη σκανδάλη και το όπλο, στη θαλάμη του οποίου εντοπίστηκε ένα φυσίγγιο για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων. Ακολούθησε η αφαίρεση των συρμάτινων παγίδων και η καταστροφή τους.

Το κυνηγετικό όπλο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου ξεκίνησε η προσπάθεια ταυτοποίησης του κατόχου του και έγινε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η διαδικασία για την ταυτοποίηση του κατόχου του όπλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκτός από τη δικογραφία που σχηματίζεται από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ιωαννίνων, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κρίνει το συγκεκριμένο περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ο δράστης, πέραν της άσκησης παράνομης θήρας με απαγορευμένα μέσα, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη θα μπορούσε να διέλθει ανυποψίαστος από το συγκεκριμένο σημείο και να πέσει θύμα της εκπυρσοκρότησης του όπλου.

Συγχαίρει, επίσης, το κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που βρέθηκε στο σημείο, για τον απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκε τον εντοπισμό της παγίδας και κυρίως του παγιδευμένου κυνηγετικού όπλου.

«Απέναντι σε παρόμοιες πράξεις και λογικές, η καταδίκη είναι αυτονόητη από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, που οφείλει να θέσει στο περιθώριο τους ελάχιστους που αμαυρώνουν τη διαχρονική προσπάθεια διαφύλαξης του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου, με τη διεξαγωγή του στο πλαίσιο των κανόνων, που το διέπουν», καταλήγει σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ Ηπειρωτικός Αγών

Συναντήσεις ΚΣΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

0

Στο πλαίσιο των εντατικών επαφών που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με διάφορους κοινωνικούς φορείς, ώστε να υπάρξει αμοιβαία ενημέρωση και «κοινός τόπος» απέναντι στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, συναντήθηκε στα γραφεία της με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), κ. Γ. Γουρδομιχάλη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Μ. Ευθυμιάδη.

Ήταν μία συνάντηση ουσιαστική και πολύτιμη για πολλούς λόγους, καθώς ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), στο οποίο μετέχουν 19 Δήμοι της Αττικής, αποτελούν σήμερα την πιο μεγάλη και σύγχρονη μονάδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για νοσηλεία και διαχείριση αδέσποτων σκύλων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Γουρδομιχάλης στην ηγεσία της ΚΣΕ, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετώπισαν το ίδιο έλλειμμα ενημέρωσης καθ’ όλο το διάστημα που συντασσόταν το επίμαχο σχέδιο νόμου, αφού – όπως και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις – ουδέποτε κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαμόρφωσή του. Σήμερα, πάντως, είναι σαφές ότι το νομοσχέδιο  περιγράφει ένα πολύ αυστηρότερο πλαίσιο υποχρεώσεων και κανόνων για τους Δήμους, που αιφνιδιασμένοι καλούνται να αναλάβουν ένα πλήθος διοικητικών, αστικών και ποινικών ευθυνών, χωρίς από την πλευρά του κράτους να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για τον τρόπο και το ύψος της κρατικής επιχορήγησης. 

Μάλιστα, τόσο η ΚΣΕ, όσο και οι εκπρόσωποι του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., μοιράστηκαν μία κοινή εκτίμηση: ότι, δηλαδή, μια σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου έχουν διατυπωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να διαμορφώνουν ένα καθεστώς κοινωνικής ισχύος και «προνομίων» σε συγκεκριμένη «φιλοζωική» οργάνωση, με κατάφωρα εχθρική θέση, τόσο απέναντι στους Ο.Τ.Α, όσο και απέναντι στους κυνηγούς, τους κτηνίατρους κ.λπ. Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 18 χρόνια λειτουργίας, το ΔΙΚΕΠΑΖ έχει πλήρη στοιχεία για τα 40.000, περίπου, ζώα που έχει περιθάλψει και στειρώσει όλο αυτό το διάστημα. Και όπως είπε ο κ. Γουρδομιχάλης, από αυτά μόνο… ένα απειροελάχιστο κλάσμα αφορούσε καθαρόαιμα ή ημίαιμα κυνηγόσκυλα.Αυτό επιβεβαιώνει και την εκτίμηση της ΚΣΕ ότι, οι κυνηγετικοί σκύλοι ουδέποτε είχαν «συμμετοχή» στον πληθυσμό των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων στη χώρα μας.

ΚΣΕ – ΟΚΑΔΕ Κοινό μέτωπο

0

Μία ακόμα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος (ΟΚΑΔΕ), κ. Δ. Γκουζούνα είχε τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της ΚΣΕ, προκειμένου να συντονισθούν οι ενέργειες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και των Ομίλων κυνηγετικών φυλών, έναντι του σχεδίου νόμου που απειλεί με υποχρεωτική στείρωση όλους τους δεσποζόμενους σκύλους, καθαρόαιμους και μη.

 Το προεδρείο της ΚΣΕ και ο κ. Γκουζούνας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις ημέρες που ακολουθούν, καθώς όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός του Απριλίου.
Τόσο η ΚΣΕ, όσο και ο ΟΚΑΔΕ συμφωνούν με την εκτίμηση ότι, εάν το σχέδιο νόμου παραμείνει ως έχει, θα υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την ερασιτεχνική εκτροφή κυνηγετικών σκύλων, αλλά θα αποτελέσει και βαρύτατο πλήγμα για τη σχέση που οικοδομούν οι κυνηγοί με τους σκύλους τους.

Ισπανία: η νεκρή αρκούδα «εκδικήθηκε» τους ναρκεμπόρους

0

Μια τυχαία ανακάλυψη, στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο μιας αρκούδας, από τις λίγες που ζουν στα Πυρηναία, οδήγησε την ισπανική αστυνομία στα ίχνη μιας ξένης συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά.

Ο Κασού, μία αρσενική καφετιά αρκούδα 6 ετών, είχε δηλητηριαστεί με αντιψυκτικό. Οι δράστες τον πέταξαν στη συνέχεια σε ένα φαράγγι κοντά στην ορεινή πόλη Λες. Προσπάθησαν μάλιστα να κάνουν τον φόνο να φανεί σαν… ατύχημα, δήθεν ότι έπεσε στον γκρεμό έπειτα από καβγά με άλλη αρκούδα.

Η ισπανική αστυνομία, όπως γράφουν οι Times, παρακολουθούσε το τηλέφωνο υπόπτων για τον θάνατο της αρκούδας και έπιασε συζητήσεις που αφορούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η έρευνα έδειξε ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνταν ένα κολομβιανό κύκλωμα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 συλλήψεις στη Καταλονία και την γειτονική περιοχή Καστεγιόν με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, έχουν κατασχεθεί δύο κιλά κοκαΐνης και εντοπίστηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο.

Οι καφέ αρκούδες στα Πυρηναία είχαν εισαχθεί από τη Σλοβενία στο πλαίσιο ενός πειράματος επαναφοράς της άγριας ζωής στα όρη που χωρίζουν την Ισπανία από τη Γαλλία. Αυτή τη στιγμή στα όρη υπάρχουν 50 αρκούδες, ενώ το 1996 ήταν μόλις τρεις.

Επιθέσεις

Ωστόσο οι κάτοικοι και οι γεωργοί στην περιοχή δεν ήταν θετικά το πείραμα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι αρκούδες ευθύνονται για θανάτους ζώων και καταστροφή κυψελών.

Ο Κασού φέρεται να είχε επιτεθεί σε 5 άλογα μέσα σε 15 μέρες τον Σεπτέμβριο του 2019. Η επιθετική του συμπεριφορά, όπως και μιας άλλης σλοβενικής αρκούδας, είχαν κάνει τους κατοίκους να ζητήσουν τον περιορισμό τους.

Οι Αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν τον Κασού αλείφοντας ένα άλογο με μυκητοκτόνο το οποίο προκαλεί εμετό για να κάνουν την αρκούδα να συνδέσει το κρέας του αλόγου με τη δυσάρεστη γεύση.

ΠΗΓΗ Protagon

Συνάντηση ΚΣΕ με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για το νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς

0

Το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για την οριστική διαμόρφωση του και την κατάθεση του στη Βουλή.

 Εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. οι κκ. Γ. Αραμπατζής, Η. Γιανναράς και Ν. Σταθόπουλος, εξέφρασαν στον Υπουργό τις ισχυρές ενστάσεις του κόσμου των κυνηγών για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της στείρωσης για τους δεσποζόμενους σκύλους (καθαρόαιμους και ημίαιμους), τους δρακόντειους περιορισμούς στην ερασιτεχνική εκτροφή, και την επιχειρούμενη απαγόρευση μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων με τα ειδικά box στο πίσω μέρος του οχήματος.
 Στη συζήτηση που διήρκεσε για ικανή ώρα και επεκτάθηκε στα πιο ευαίσθητα σημεία του σχεδίου νόμου, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε την Κ.Σ.Ε. ότι θα μελετήσει διεξοδικά όλες τις ενστάσεις της, ενώ ζήτησε αυτές να υποβληθούν με εκτενές γραπτό υπόμνημα, πράγμα που η Συνομοσπονδία θα κάνει για κάθε άρθρο εντός του προσεχούς 48ώρου.
 Μετά τη συνάντηση, η Κ.Σ.Ε. θέλει να ελπίζει ότι το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει πιο ενημερωμένα και ρεαλιστικά την πραγματικότητα και τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών και των ζώων τους, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε όταν άρχισε να συντάσσεται το νομοσχέδιο, ερήμην των Κυνηγετικών Οργανώσεων και άλλων αντιπροσωπευτικών φορέων της ευρύτερης κοινωνίας.

Recent Posts