Κέρκυρα: Συμβολική κατάληψη της εισόδου του λιμανιού από ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγούς

0

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του λιμανιού προχώρησαν σήμερα το πρωί ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο λιμάνι περισσότεροι από 300 ψαράδες και κυνηγοί, καθώς και ενισχυμένη δύναμη της αστυνομίας, προκειμένου να αποτρέψει τον συνωστισμό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Τρικαλιώτης, «είναι αδιανόητο αύριο να ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου αλιείας και κυνηγιού και αντιστοίχως οι ψαράδες και κυνηγοί να βρίσκονται υπό περιορισμό».

Οι ψαράδες και κυνηγοί ζητούν άμεσα «να αρθεί η απαγόρευση και το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα να επιτρέπεται, όπως πριν από τρεις εβδομάδες, εντός της περιφερειακής ενότητας» κατέληξε ο κ. Τρικαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: corfutvnews.gr

Κ.Σ.Ε. Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

0

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

όταν στις 31 – 5 – 2018, ζητήσατε από το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να σας συναντήσει, προκειμένου να διαμορφώσετε ιδία άποψη για τα προβλήματα, τις θέσεις και τις προτάσεις της κοινωνίας των κυνηγών, ένα μόνο πράγμα σας είχαμε ζητήσει και για ένα είχατε δεσμευθεί εσείς προσωπικά: Απαίτηση της κοινότητας των κυνηγών και των Οργανώσεων τους ήταν να συνυπολογίζονται, να «ακούγονται» και να μην περιφρονούνται, πριν από τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

 Αυτή σας η δέσμευση, όμως, έχει αθετηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση σας μέχρι σήμερα, με τρόπο που εξάντλησε την υπομονή μας.
 Το ίδιο «εξαντλημένο» είναι και το επιχείρημα που παραπέμπει σε ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς ακόμα και η ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί την υπό όρους άρση αυτής της απαγόρευσης, αλλά ούτε και αυτή λαμβάνεται υπόψη από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
 Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας και οι Οργανώσεις τους, θεωρούν ότι όλη αυτή η τακτική της κυβέρνησης, ενσωματώνει και εκφράζει χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος τους.
 Πρόκειται για μία εμμονική τακτική που παραβιάζει την κοινή λογική, αδιαφορεί για τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα διεθνώς, αλλά, κυρίως, υπονομεύει τα ενιαία κριτήρια του κοινωνικού διαλόγου.

 Στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού.
 Παντού, εκτός από τη δική μας χώρα, οι κυνηγοί εξαιρούνται από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.
 Σε μία ύστατη προσπάθεια, ζητάμε τη δική σας παρέμβαση για να αποκατασταθεί αυτός ο μεροληπτικός και περιφρονητικός τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε.
 Σε αυτό το πλαίσιο και για τη καλύτερη δική σας ενημέρωση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ζητάει την ευκαιρία μίας συνάντησης μαζί σας, τις αμέσως κιόλας επόμενες ημέρες.

ΚΣΕ: «Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

0
«

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

Αυτό είναι το απερίφραστο μήνυμα που εξέπεμψε χθες η κυβέρνηση προς την κοινωνία των 180.000 κυνηγών της χώρας, όταν αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στη μετακίνηση των κυνηγών προς την ύπαιθρο.Δυστυχώς, δεν πρόκειται απλώς για την εκτίμηση ή ερμηνεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΕ, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με όλες τις κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, για να εκτιμήσει τις νέες εξελίξεις…Αντιθέτως, πρόκειται για το σαφέστατο μήνυμα που εξέπεμψε εκ νέου προφορικά, κατηγορηματικά και εν πολλοίςαδιαπραγμάτευτα ο κ Χαρδαλιάς, εκ μέρους συνολικά της κυβέρνησης. Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς συζήτηση καιδιαφοροποιούμενη με την αντίθετη επιστημονική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση μας είπε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να τη λογαριάζουν, πλέον, σαν… «εχθρό» τους.Οι εμπνευστές αυτού του μηνύματος, όποιοι και αν είναι, όποιους σκοπούς και αν υπηρετούν, υπονομεύουν συν τοις άλλοις και τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος – αρμόδιο για το κυνήγι κ. Γ. Αμυρά, ο οποίος έχει, ήδη, καλέσει σε συνάντηση την ΚΣΕ, για θέματα της αρμοδιότητας του. Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας θα συμμετάσχουν όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης στην ορισθείσα συνάντηση, αλλά είναι σαφές ότι κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν εκ των προτέρων να «ναρκοθετήσουν» και το κλίμα, και τις δυνατότητες και τις όποιες ευκαιρίες συνεννόησης με τον νέο Υφυπουργό.Όλο αυτό το διάστημα, η ΚΣΕ συμπεριφέρθηκε με σύνεση και υπέδειξε προς την Κυβέρνηση συγκεκριμένες λύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, όπως επέβαλε ο θεσμικός της ρόλος. Ωστόσο, αυτό δεν εκτιμήθηκε. Με την τελευταία της απόφαση, αυτή η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της ρήξης με τον κόσμο των κυνηγών.

Τη διαβεβαιώνουμε ότι αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός μας το αποτέλεσμα δεν θα της αρέσει…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΚΣ Αιγάλεω: Να ερευνηθεί η ηθική βλάβη και ζημία των κυνηγών

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω εκπροσωπώντας τους κυνηγούς της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα τους Δήμους Αιγάλεω, Περιστερίου,Χαιδαρίου, Ιλίου ,Πετρούπολης ,Καματερού και Αγίων Αναργύρων μετά την σημερινή ανακοίνωση της νέας αδικαιολόγητης αναστολής του κυνηγίου παρά τις θετικές εισηγήσεις συνήλθε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη κι αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

1. Να εισηγηθεί θεσμικά προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας τη συγκρότηση Επιτροπής εκπροσώπων κι επιστημόνων για συνάντηση με τον προβλεπόμενο από τα μέτρα του covid – 19 τρόπο στους Υφυπουργούς της κυβέρνησης Νικόλαο Χαρδαλιά και Γιώργο Αμυρά προς άσκηση διαβήματος διαμαρτυρίας.

2. Να επιδώσει γραπτό διάβημα προς τον πρωθυπουργό της χώρας και τους Υπουργούς της κυβέρνησης.

3. Να ζητήσει από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων την δημόσια έκθεση των απόψεων της σχετικά με το κυνήγι.

4. Να εισηγηθεί στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας να επιμεληθεί την ανάθεση σύνταξης ιατρικής εκθέσεως από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την μετάδοση του κορωνοιού από την κυνηγετική δραστηριότητα και τους τρόπους προφύλαξης την οποία να κοινοποιήσει στους αρμόδιους Υφυπουργούς και να δημοσιοποιήσει στην ελληνική κοινωνία.

5.Να ενημερώσει με επιστολή όλα τα κόμματα της Βουλής.

6.Να διερευνήσει αναλόγως των απόψεων των λοιμωξιολόγων και των ιατρικών εκθέσεων την προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια για αποζημίωση του Συλλόγου και των μελών του για την ηθική τους βλάβη και τη ζημία τους, εξαιτίας της αντίθεσης και δυσαρμονίας των αναστολών αυτών στο Σύνταγμα και στο νόμο.

Τέλος το Δ. Σ. θεωρεί απαράδεκτη, αναιτιολόγητη και ιδεοληπτική κατά της κυνηγετικής δραστηριότητας και ιδέας τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό των μελών του Συλλόγου αλλά και συλλήβδην όλων των Ελλήνων κυνηγών.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Πετράκης            Διαμαντής Σπηλιωτόπουλος

Πρωταθλητής προς εκτέλεση: ένα περιστέρι που πέταξε απ’τις ΗΠΑ στην Αυστραλία θα θανατωθεί

0
Το περιστέρι ονομάζεται Joe

Το περιστέρι ονομάζεται Joe κι έγινε διάσημο

Ένα περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και έφτασε στην Αυστραλία θα θανατωθεί καθώς παραβιάστηκαν οι αυστηροί κανονισμοί καραντίνας της χώρας.

Η εξαφάνιση του πουλιού δηλώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Όρεγκον των ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου πριν εμφανιστεί ξανά στη Μελβούρνη μετά από σχεδόν δύο μήνες. Οι αρχές της χώρας ωστόσο αναφέρουν πως το περιστέρι, που ονομάζεται Τζο, αποτελεί «άμεσο κίνδυνο για τη βιοασφάλεια» των πτηνών της Αυστραλίας αλλά και της βιομηχανίας πουλερικών.

Το περιστέρι θα πιαστεί και θα θανατωθεί.
Ο κάτοικος της Μελβούρνης Kevin Celli-Bird είπε πως βρήκε το περιστέρι στην πίσω αυλή του σπιτιού του στις 26 Δεκεμβρίου. «Φαινόταν αρκετά αδύναμο, έτριψα ένα μπισκότο και το άφησα εκεί έξω», ανέφερε στο AP. Μετά από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο, ο κ. Celli-Bird ανακάλυψε πως ο ιδιοκτήτης του περιστεριού ήταν στην Αλαμπάμα και τελευταία φορά είδε το περιστέρι στην πολιτεία του Όρεγκον. Ωστόσο, όταν το νέο άρχισε να διαδίδεται στην Αυστραλία, κρατικοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με τον Celli-Bird εκφράζοντας την ανησυχία τους για απειλή μόλυνσης. Το περιστέρι δεν έχει ακόμη πιάσει, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας, Υδάτων και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει ευθανασία καθώς κινδυνεύουν από μόλυνση τα τοπικά πουλιά.

«Ανεξάρτητα από την προέλευσή τους» αναφέρουν οι αρχές της Αυστραλίας, δεν επιτρέπεται να παραμείνει στη χώρα «κανένα εξημερωμένο πουλί» που δεν πληροί τους όρους εισαγωγής και δεν έχει κάνει τα απαραίτητα τεστ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να θανατωθεί. Δεν είναι σαφές πώς το πουλί κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι των 8.000 μιλίων από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ στη βόρεια Αυστραλία, αλλά οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι να διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο.

Παρότι η μεταφορά περιστεριών στην Αυστραλία είναι νόμιμη είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί να στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Κανένα περιστέρι δεν έχει εισαχθεί στην Αυστραλία εδώ και μία δεκαετία. Ο Τζο το περιστέρι δεν είναι το πρώτο ζώο που αντιμετωπίζει ζητήματα από την αυστηρή νομοθεσία της χώρας. Το 2015, ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ και η τότε σύζυγός του Άμπερ Χερντ, απολογήθηκαν με ένα βίντεο καθώς εισήγαγαν στην χώρα παράνομα τα δύο σκυλιά τους με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τον Δεκέμβριο έγινε ευρύτερα γνωστό πως ένα είδος σφήκας, γηγενές στην Κεντρική και στη Νότια Αμερική, αλλά και στη Καραϊβική, απειλεί την ασφάλεια των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μπρίσμπεϊν.

ΠΗΓΗ www.lifo.gr

ΑΚΚΕΛ: την είσοδο της πανώλης των χοίρων στην χώρα μπορούν να την αποτρέψουν μόνο οι κυνηγοί

0

Ακόμη μια φορά η πανώλη των χοίρων βρίσκεται στην πόρτα μας 1,5 χιλιόμετρο από τον Έβρο στο χωριό Γκενεράλοβο του Χασκόβου. Παρότι η πανώλη των χοίρων δεν είναι μεταδοτική στον άνθρωπο, ακόμη και με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος, είναι μια πάθηση άκρως μεταδοτική για τα χοιρινά και μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να καταστρέψει έναν ολόκληρο κλάδο. Αν σε ένα χοιροστάσιο βρεθεί ένα θετικό κρούσμα τότε θανατώνονται όλα τα ζώα της εκτροφής και φυσικά δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε και σύντομη η ολική αντικατάσταση τους. Στην χοιροτροφική εκμετάλλευση που θα θανατωθούν τα ζώα θα πρέπει να γίνουν αλλεπάλληλες απολυμάνσεις, μετά από 1,5 μήνα ο παραγωγός θα μπορεί να τοποθετήσει κάποια λίγα χοιρινά ως “μάρτυρες” και εάν αυτά δε νοσήσουν μόνο τότε μπορεί να γίνει αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

Πως μεταδίδεται όμως η πανώλη των χοίρων; Ο μεγαλύτερος φορέας είναι ο αγριόχοιρος και ο ανεξέλεγκτος υπερπληθυσμός του. Πώς όμως μπορείς να διαφυλάξεις τα σύνορα σου από τον αγριόχοιρο όταν όλα τα Βαλκάνια έχουν γεμίσει με πανώλη των χοίρων; Η απάντηση είναι μια, με το κυνήγι. Μόνο οι κυνηγοί μπορούν να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου και να λειτουργήσουν ως σύμμαχοι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας,  παρατηρώντας τα ζώα, αν δείχνουν αστάθεια, κοκκινίλες στο δέρμα ή αν τα θηράματα που σκοτώνουν έχουν αιματώματα εσωτερικά.

Το ΑΚΚΕΛ έχει τονίσει πολλές φορές την σπουδαιότητα των κυνηγών στην καταπολέμηση της πανώλης των χοίρων στα συναρμόδια υπουργεία. Είχαμε ζητήσει να επιτρέπεται το κυνήγι του αγριογούρουνου όλο τον χρόνο και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό θηραμάτων, ώστε να μειωθεί ο υπερπληθυσμός.  Κάτι το οποίο ευτυχώς εισακούστηκε. Αργότερα με τον κορονοϊό και το lockdown τονίσαμε πως ήταν λάθος να σταματήσει το κυνήγι και ειδικά αυτό του αγριόχοιρου λόγω της πανώλης των χοίρων αλλά και του ραγδαίου υπερπληθυσμού. Για ακόμη μια φορά μερικώς δικαιωθήκαμε, μετά από πολλές πιέσεις επέστρεψαν το κυνήγι του αγριογούρουνου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Και έρχεται το δεύτερο lockdown και παντελώς ανόητα ξανακλείνουν το κυνήγι, αγνοώντας όλες μας τις ειδοποιήσεις. Σήμερα που τα καμπανάκια έγιναν καμπάνες, τώρα που η πανώλη όχι μόνο έφτασε στην πόρτα μας, αλλά κινδυνεύει να την σπάσει, η κυβέρνηση οφείλει να δει την λογική και να κλείσει τα αυτιά της σε κραυγές ΜΚΟ, «οικολόγων» και «φιλόζωων»  με … επιδοτήσεις από το εξωτερικό και να επιτρέψει και πάλι το κυνήγι. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και είναι ο υπερπληθυσμός του αγριογούρουνου, αν δεν πρυτανεύσει η λογική τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τεράστιο πλήγμα στην οικονομία της χώρας, την καταστροφή ενός κλάδου και η τιμή στα χοιρινά στα κρεοπωλεία να είναι μόνο για μεγάλα πορτοφόλια.

Προς Θεού όμως και οι κυνηγοί θα πρέπει να συμπεριφέρονται με συνείδηση και να θυμούνται πάντοτε πως το θήραμα μπορεί να είναι μολυσμένο και δεν πρέπει με τίποτα να περιφέρεται δεμένο στο καπό του τζιπ ως τρόπαιο. Ειδάλλως με τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά οι ίδιοι μπορεί να γίνουν αυτοί που μεταδίδουν την αρρώστια.

Με σύνεση, ενημέρωση και συνεργασία κυνηγοί και πολιτεία μπορούν να δημιουργήσουν αρραγές μέτωπο απέναντι σε έναν εχθρό που βρίσκεται ήδη στα σύνορα μας.

Οπαδοί του Τραμπ χάραξαν το όνομά του στη ράχη σπάνιου μανάτου

0
Χάραξαν το όνομά του στη ράχη σπάνιου μανάτου

Μία εκπρόσωπος Τύπου της ίδιας υπηρεσίας, δήλωσε ότι ο μανάτος δε φαίνονταν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Έρευνα για παρενόχληση ενός μανάτου που εντοπίστηκε σε ποταμό στη Φλόριντα με τη λέξη «Τραμπ» γραμμένη στη ράχη του, ξεκινά η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ όπως επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, η ίδια υπηρεσία.Οι μανάτοι είναι μεγάλα υδρόβια θηλαστικά και το συγκεκριμένο είδος (West Indian manatee) έχει χαρακτηριστεί «απειλούμενο» σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία προστασίας της άγριας ζωής, ενώ εντοπίστηκε την Κυριακή στις πηγές του ποταμού Χομοσάσα στη Φλόριντα, στη δυτική ακτή της πολιτείας και σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων δυτικά του Ορλάντο.

Μία εκπρόσωπος Τύπου της ίδιας υπηρεσίας, δήλωσε ότι ο μανάτος δε φαίνονταν να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η τοπική εφημερίδα «The Citrus County Chronicle» δημοσίευσε ένα βίντεο με μία υποβρύχια λήψη του θηλαστικού που κινείται αργά και φέρει τη λέξη «Τραμπ» γραμμένη πάνω του με μεγάλα γράμματα.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο γράφτηκε η λέξη. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν η πράξη αυτή είχε ως στόχο να τραβήξει την προσοχή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κάτοικος της πολιτείας Φλόριντα.

Το Κέντρο Βιοποικιλότητας των ΗΠΑ, στην Τουσόν της πολιτείας Αριζόνα, ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr/

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από το “Κίνημα Ερασιτεχνών Ελλήνων Ψαράδων και Κυνηγών”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

(Επιστολή διαμαρτυρίας που συντάχθηκε μαζί με την νεοσύστατη ομάδα στο Facebook “Κίνημα Ερασιτεχνων Ελλήνων Ψαράδων και Κυνηγών” ως μια προσπαθεια προάσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας και θα υποβληθεί και από τον Σύλλογο μας προς υπογραφή για επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικά προς τους λοιμοξιολογους.
Κάθε Σύλλογος ερασιτεχνικής αλιείας και κυνηγιου θα πρέπει να το υπογράψει και να το στείλει ως μια ένσταση διαμαρτυρίας).

ΠΡΟΣ:
Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι
Ιδιαίτερα
Κ.Τσιόρδα, Κ.Μαγιορκίνη και λοιποί λοιμοξιολόγοι, εφόσον η Κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εισηγήσεις σας , λάβετε σοβαρά τα παρακάτω
Σκοπός της παρούσης επιστολής μας δεν είναι επ’ουδενί η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπο των επιστημόνων, των υπεύθυνων διαχείρισης της πανδημίας, και του ιατρικού προσωπικού που δίδει των υπέρ πάντων αγώνα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος , ούτε βεβαίως η προσβολή της μνήμης των θυμάτων και των συναισθημάτων των συγγενικών τους προσώπων.
Τονίζουμε ότι είμαστε οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαμε έστω και στο ελάχιστο την επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών και παραμέτρων.
Επιθυμούμε κυρίως να αναδείξουμε μέσω την ανάγκη άμεσης -και ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ με όρους , περιορισμούς και προϋποθέσεις – εξαίρεσης από τα περιοριστικά μέτρα της άσκησης της νόμιμης Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας και Κυνηγιού τόσο στα Θαλάσσια όσο και στα Εσωτερικά Ύδατα ,στην ύπαιθρο και στα βουνά της πατρίδος μας .
Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική , επομένως η άρση της απαγόρευσης θα αμβλύνει τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα της κόπωσης από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό , θα εκτονώσει τις ψυχοφθόρες πιέσεις από την συσσώρευση έντονων συναισθημάτων και θα αποφορτίσει την διογκούμενη αίσθηση άδικης , μονομερούς και επιλεκτικής μεταχείρισης, του κοινωνικού αποκλεισμού και της απομόνωσης που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ . Η Ερασιτεχνική Αλιευτική Δραστηριότητα και το κυνήγι ως εκ της φύσεώς τους και των πρακτικών και μέσων άσκησής τους διενεργούνται κατά ” μόνας ” διασφαλίζουσα εις το ακέραιο την τόσο κρίσιμη για την αποφυγή διασποράς του ιού αποστασιοποίηση .
1. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε βάσει ποιών επιστημονικά τεκμηριωμένων μελετών που έχουν γίνει στην χώρα μας, επεβλήθη η οριζόντια απαγόρευση την ίδια στιγμή που όλες σχεδόν οι χώρες -ακόμη και οι περισσότερο επιβαρυμένες επιδημιολογικά- δεν έχουν επιβάλει αντίστοιχη απαγόρευση της άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου.
2. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας να λαμβάνει τον περίπατο του στην ακτή -παραλία για σωματική άσκηση, ενώ εάν ο ίδιος πολίτης στην ίδια ακτή -παραλία ασκεί την δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας, απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
3. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας να λαμβάνει θαλάσσιο λουτρό, ενώ εάν ο ίδιος πολίτης στα ίδια θαλάσσια ύδατα ασκείσει την δραστηριότητα της υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
4. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού, παράκτια το κανό, καγιάκ , θαλασσιά σανιδά , σέρφινγκ , ενώ απαγορεύεται ο απόπλους μικρού ιδιωτικού σκάφους με περιορισμό πλόων και με δραστηριότητα την ερασιτεχνική αλιεία στα ίδια θαλάσσια ύδατα και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
5.Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού συμπολίτης μας κυνηγός να λαμβάνει τον περίπατο του για την σωματικές ανάγκες και άσκηση των κατοικίδιων ζώων του στην ύπαιθρο και στο βουνό , ενώ εάν ο ίδιος συμπολίτης μας κυνηγός φέρει εξοπλισμό για την δραστηριότητα του κυνηγίου απαγορεύεται η μετακίνηση του και είναι επικίνδυνος για την διασπορά του ιού.
6. Συνοπτικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι δεν απαγορεύεται η μετακίνηση και είναι ακίνδυνο για την διασπορά του ιού, συμπολίτες μας να ασκούν σε ύπαιθρο, βουνά , θάλασσα , ποτάμια , λίμνες, παράλιες, δρόμους, πλατιές, πάρκα και αστικά κέντρα , δραστηρίοτητες όπως ,πεζοπορία ,περίπατο , αναρρίχηση, ορειβασία, ποδηλασία ,μοτοκρός , κανό, καγιάκ , θαλασσιά σανιδά , σέρφινγκ , θαλάσσιο λουτρό.
5. Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση , αντιθέτως ζητούμε να τύχουμε της ίδιας μεταχείρισης που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και να συμπεριληφθούμε στις ίδιες εξαιρέσεις των περιορισμών που αυτοί δικαιούνται.
6. Απαιτούμε να πληροφορηθούμε εάν υπάρχουν στην διάθεση των υπευθύνων τεκμηριωμένα στοιχεία ή μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι οι κλιμακωτές εξαιρέσεις των αντίστοιχων περιορισμών ως προς την Ερασιτεχνική Αλιεία της πρώτης εαρινής περιόδου συνετέλεσαν έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού.
7. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτούμε την σύσταση επιτροπής των υπευθύνων λοιμοξιολόγων με θέμα την επικινδυνότητα της δραστηριότητας ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγιού ως προς την αύξηση της διασποράς του ιού με τεκμηριωμένα στοιχεία και στατιστικές μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου συντελεί έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού .
Για τους προαναφερθέντες λόγους εφόσον δεν μας δώσετε ικανοποιήτηκες απαντήσεις, ή δεν προσκομίσετε με δημοσιά ανακοίνωση τεκμηριωμένα στοιχεία και στατιστικές μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αλιείας και του κυνηγίου συντελεί έστω και στο ελάχιστο στην αύξηση της διασποράς του ιού, απαιτούμε την εξαίρεση της Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας και του κυνηγίου από τα περιοριστικά μέτρα , πάντοτε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των επιδεικνυόμενων στα όργανα ελέγχου εντύπων.

Κυνηγοί: Στο στόχαστρο κυβέρνησης και παρακράτους

0

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Αναμφίβολα μια μεγάλη κοινωνική ομάδα της χώρας έχει τεθεί στο στόχαστρο, όχι μόνο του παρακράτους, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Οι 200.000 κυνηγοί έχουν υβριστεί, έχουν κατασυκοφαντηθεί, έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος κάθε τυχάρπαστου, που δηλώνει “οικολόγος”. Ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις έχουμε υποστεί από διάφορους που δηλώνουν αντισπισιστές, οι οποίοι καίνε και σπάνε αυτοκίνητα κυνηγών, κρεοπωλεία και γενικά εγκληματούν στο όνομα της “βρούβας και του μαρουλιού”. Οι Έλληνες για την πατρίδα ως ένα κίνημα που ευελπιστεί κάποια στιγμή να αναλάβει τα ηνία της χώρας και όχι απλά να μπει στη Βουλή έχει σχέδιο, έχει στόχους, έχει τους καλύτερους σε όλους τους τομείς. Τόσο στην οικονομία όσο και στην Υγεία. Από την άμυνα της χώρας έως το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τους 200.000 κυνηγούς της χώρας μας.

Προτιμούμε τους νέους μας στα όρη και στα κακοτράχαλα βουνά μας να εξασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα και θα τους προτρέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, παρά ζαλισμένους και αποβλακωμένους νέους πάνω από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Όπως ακριβώς μετατρέπονται λόγω της αστικοποίησης.

Οι Έλληνες για την πατρίδα θα παρουσιάσουν εν καιρώ, αφού συνομιλήσουμε με τους αρμόδιους παράγοντες των κυνηγετικών ομοσπονδιών και εμπλουτίσουμε περισσότερο τις γνώσεις μας στο πλήρες πρόγραμμα ανασύστασης του ελεύθερου κυνηγίου στον Ελλαδικό χώρο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ο εμπλουτισμός θηραμάτων, τα φιλοθηραματικά έργα, τα κυνηγετικά καταφύγια ασφαλείας, η χρησιμότητα των κυνηγών για την αειφορία της υπαίθρου, η φύλαξη των συνόρων, είναι μερικά από αυτά που έχουμε προς άμεση πραγματοποίηση στο πρόγραμμά μας. Η αξιοποίηση των χρημάτων των κυνηγών που καταλήγουν στο Πράσινο Ταμείο και δεν χρησιμοποιούνται ή λυμαίνονται από διάφορες ΜΚΟ είναι το πρώτο μέλημά μας. Οι κυνηγοί χρηματοδοτούν το Πράσινο Ταμείο όχι για να γεμίζει, αλλά για να επενδύεται το κεφάλαιο στη φύση. Τα υπόλοιπα κόμματα ποτέ δεν ήρθαν σε συνεννόηση με τις κυνηγετικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς συνεργάτες τους, ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση αλληλοϋποστήριξης για το καλό του περιβάλλοντος.

Γιατί, η διαχείριση, ο εμπλουτισμός και η φύλαξη είναι η πραγματική προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό μας ενδιαφέρει!

ΠΗΓΗ www.ellhnes.net/

ΚΣΕ: Έχετε επιλεκτική όραση και κατά περίπτωση ακοή!

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Επιλεκτική όραση και κατά περίπτωση ακοή!

Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας και οι Οργανώσεις τους, περιμέναμε με υπομονή και για αρκετά 24ωρα κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να ψελλίσει ένα επιχείρημα ή μία δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών, αλλά ακόμα… και οι πιο «λαλίστατοι» των αρμοδίων Υπουργών σιωπούν.

 Πριν λίγες ημέρες η ειδική παθολόγος και Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κα Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ευθαρσώς ότι «η συγκεκριμένη απαγόρευση ΔΕΝ έχει καμία λογική», αλλά και πάλι η κυβέρνηση επέδειξε… επιλεκτική όραση και κατά περίπτωση ακοή!
 Πιο πριν, η ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί την υπό όρους άρση των ολικών απαγορεύσεων μετακίνησης για τους κυνηγούς και τους ψαράδες, αλλά ούτε και αυτή λαμβάνεται υπόψη από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
 Για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι σαφές ότι, όλη αυτή η τακτική της κυβέρνησης, ενσωματώνει και εκφράζει χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος των χιλιάδων κυνηγών και των Οργανώσεων τους.
 Πρόκειται για μία εμμονική τακτική που παραβιάζει την κοινή λογική, αδιαφορεί για τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα διεθνώς, αλλά, κυρίως, υπονομεύει τα ενιαία κριτήρια του κοινωνικού διαλόγου.
 Ο έλεγχος και η επιβράδυνση μίας επιδημίας βασίζεται εν πολλοίς στην ικανότητα του κράτους να παρεμβαίνει εκεί που γεννιέται, διαδίδεται, μεταδίδεται και «τρέφεται» η επιδημία, με δράσεις στοχευμένες, αποτελεσματικές και όσο γίνεται πιο αποδεκτές από τον πληθυσμό.
 Όταν απαγορεύεις στους κυνηγούς να βρεθούν ολομόναχοι σε βουνά και σε φαράγγια, έξω από τον οικιστικό ιστό και τον συνωστισμό στις πλατείες, στην ουσία δεν ξέρεις… ούτε τι ζητάς, ούτε τι επιδιώκεις!

 Έστω και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, η Κ.Σ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να δείχνει το με το δάχτυλο τους πολίτες – κυνηγούς, που διεκδικούν το δικαίωμα μίας ανάσας στην ύπαιθρο και στους τόπους που αγαπάνε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Recent Posts