Η αμερικάνικη εταιρεία είναι ήδη γνωστή για την διάθεση ιδιαίτερων εκδόσεων, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, τα οποία βασίζονται σε SUV ή επαγγελματικά της μοντέλα, με τελευταίο παράδειγμα ένα θωρακισμένο Ranger που δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε φυσικό εμπόδιο.

Η συγκεκριμένη έκδοση με τον κωδικό «Ranger Armored Assault Vehicle» διατίθεται είτε σε δύο διαφορετικά αμαξώματα, είτε single cab, είτε τετράθυρο (Crew Cab), αμφότερα με τα ανάλογα αξεσουάρ. Καταρχήν, στον χώρο φόρτωσης υπάρχει τοποθετημένη μία σειρά από πτυσσόμενα καθίσματα για την μεταφορά τεσσάρων επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον ειδικούς χώρους για φύλαξη οπλισμού, ενώ η κατασκευή διαθέτει θωράκιση για να αντέξει μικρής διαμέτρου σφαίρες ή χειροβομβίδες.

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο Ranger έχει ενισχυμένο σασί, πληθώρα προστατευτικών τμημάτων, για παράδειγμα στα παράθυρα και στο ρεζερβουάρ, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, εξωτερικό snorkel και ηλεκτρικό εργάτη. Φυσικά δεν λείπει και ο ανάλογος εξωτερικός χρωματισμός και η τεράστια αντένα για τον ασύρματο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας Duratorq των 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 470 Nm ροπή, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και η ανάρτηση, με την τοποθέτηση heavy duty αμορτισέρ, ενώ το συνολικό βάρος του Ranger έχει αυξηθεί στα 2.752 κιλά.

Δυστυχώς, για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, το θωρακισμένο όχημα δεν βρίσκεται σε κάποια από τις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της εταιρείας, όπως συμβαίνει και με αντίστοιχες μετατροπές. Μονάχα μέσω της ιστοσελίδας http://ford.globalfleetsales.net θα μπορείτε να το δείτε, έστω και ψηφιακά

www.protothema.gr/