• Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Λαχτάρα για την παρουσιάστρια και μοντέλο Βαρβάρα Κίρκη που έμαθε ότι ο αδελφός της δέχτηκε σκάγια στο κεφάλι από ασυνείδητο κυνηγό. Ο Γιώργος Κίρκης τραυματίστηκε στο κεφάλι από τα «αδέσποτα» σκάγια κυνηγού στην περιοχή του Λαυρίου, κοψοχολιάζοντας την αδελφή του!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος στην «Espresso», πρέπει να παρθούν μέτρα και να αλλάξει ο νόμος για τους κυνηγούς, διότι είναι θέμα χρόνου -όπως λέει- να θρηνήσουμε και άλλα θύματα από κυνηγούς που πυροβολούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γιώργος Κίρκης, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα και εθελοντής σε φιλοζωικά σωματεία, περιγράφει στην «Espresso» πώς γλίτωσε τα χειρότερα όταν τα σκάγια τον πέτυχαν στο κεφάλι.  «Είχα γυρίσει από τη βοσκή και καθάριζα τα σκυλιά μου στο μαντρί. Ακούω ένα μπαμ και μου ήρθαν τα σκάγια στο κεφάλι. Τραυματίστηκα ελαφριά, αλλά ήμουν τυχερός, διότι ήμουν σκυμμένος. Εάν ήμουν όρθιος, θα είχα χάσει το μάτι μου» μας λέει και συνεχίζει: «Αμέσως κάλεσα την Αστυνομία, αλλά, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, διότι ο κυνηγός ήταν στα επιτρεπόμενα όρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τον Οκτώβριο η μητέρα μου άπλωνε ρούχα στο μπαλκόνι και έσκασαν σκάγια στα κάγκελα. Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί».

Ο κτηνοτρόφος και αδελφός της παρουσιάστριας λέει πως ο νόμος για τους κυνηγούς πρέπει να αλλάξει άμεσα: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς ο νόμος προστατεύει τους κυνηγούς. Μπορούν να βρίσκονται στα 300 μέτρα απόσταση από κατοικημένη περιοχή και στα 100 μέτρα εάν υπάρχει κάποιο σπίτι. Πρέπει να παρθούν μέτρα και να κυνηγούν μακριά από κατοικημένες περιοχές, διότι, δυστυχώς, είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα θύματα»!

Η Βαρβάρα Κίρκη, μιλώντας στην «Espresso», ξεσπά για τα περιστατικά με τα σκάγια τόσο στον αδελφό της όσο και στη μητέρα της. «Ανησύχησα πολύ όταν έμαθα ότι τραυματίστηκε ο αδελφός μου. Πριν από λίγο καιρό τα σκάγια έσκασαν στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, στο Λαύριο, και παραλίγο να χτυπήσουν τη μητέρα μου. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο σπίτι μας, εκεί, φοβάμαι να κυκλοφορήσω. Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα και να αλλάξει ο νόμος» λέει με τρόμο και οργή!

ΠΗΓΗ https://www.newsbreak.gr/