Η γνωστή σε όλους οπλοβιομηχανία  Beretta  πάντα προσεκτική στα θέματα διατήρησης των ζωικών ειδών ,αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την πάταξη της λαθροθηρίας των απειλούμενων ζώων στην Αφρική.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας του Λευκού Ρινόκερου  στις  22 Σεπτεμβρίου η Beretta πραγματοποίησε μια συνεργσία με την  Poaching prevention academy(Ppa), μια οργάνωση  που έχει ιδρυθεί εδώ κ δεκατρία χρόνια  από την Ιταλική ένωση εμπειρογνωμόνων στην Αφρική με σκοπό  την εκπαίδευση, την κατάρτιση,την παρακίνηση και τον εξοπλισμό  των Ranger  που είναι υπεύθυνοι για την προστασία των απειλούμενων ζώων ,σε διάφορα κράτη στην αφρικανική ήπειρο.

‘Oλα αυτά τα χρόνια πάνω από 500 Ranger έχουν εκπαιδευτεί και καταρτιστεί  από τον Davide Bomben που είναι ο επίσημος εκπαιδευτής  κ τους 9 Counter poaching monitor,να μάχοντε στην πρώτη γραμμή  για την προστασία των προς εξαφάνιση ζώων κ ιδιαίτερα των ρινόκερων  από τους λαθροθήρες.

Πρόσφατα η Poaching prevention academy(Ppa), σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση αυτή την φορά, ανέλαβε πάλι δράση για την προστασία της αφρικανικής πανίδας.

Η δράση ενάντια στην λαθροθηρία ειδικά  στην προστασία του ρινόκερου έχει δώσει καρπούς στην Νότια Αφρική,αφού το 2018 ο αριθμός των νεκρών ρινόκερων έχει μειωθεί από τους 1028 στους 768 ενώ στο εθνικό πάρκο Pilanesberg  που η οργάνωση Ppa δρά μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των νεκρών ρινόκερων έχει μειωθεί από τους ογδόντα στους μόλις είκοσι.Παρόλα αυτά κινδυνεύουν από τους λαθροθήρες και απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση.

Δυστυχώς  τα δυο τελευταία χρόνια 59 Ranger έχουν πέσει νεκροί στην μάχη κατά των αδίστακτων λαθροκυνηγών.Για το λόγο αυτό η  Beretta  πάντα προσεκτική στα θέματα διατήρησης των ζωικών ειδών ,παράδωσε επίσημα 275 γιλέκα ειδικά κατασκευασμένα για την ακαδημία πρόληψης της λαθροθηρίας (Poaching prevention academy), την οργάνωση που αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τη λαθροθηρία των απειλούμενων ζώων στην Αφρική.

Η παράδοση των γιλέκων έγινε στο μουσείο της Beretta παρουσία κ του προέδρου της Franco Gussali  Beretta

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης ©.