Και ναι, ακόμη και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ μοιράζονται το πάθος για την κυνηγετική τέχνη. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις αρχές Απριλίου, ένας δημοσιογράφος της φημισμένης εφημερίδας Forbes ζωγραφίζει ένα άτυπο πορτρέτο του Kévin Costner. Σε αυτό το άρθρο, πολύ λίγες πληροφορίες για την καριέρα του στην υποκριτική ή την περιουσία του, αλλά πολλές για το πάθος του: το κυνήγι. Η δημοσιογράφος γνώρισε το κινηματογραφικό αστέρα, πριν από αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού κάπρου στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνια. Σε αυτήν την αμερικανική περιοχή, οι πληθυσμοί αγριόχοιρων αυξάνονται, επομένως οι αγρότες και οι οινοποιοί χρειάζονταν βοήθεια για τη ρύθμιση αυτών των ζώων. «Ήταν προφανές ότι ο Κόστνερ ήταν κάτι παραπάνω από ένας καουμπόι του Χόλιγουντ — ήταν άνετος με το τουφέκι του, σίγουρος και ομαλός στον χειρισμό του. Ο λόγος ήταν απλός: μεγάλωσε ως κυνηγός και ερωτεύτηκε αυτόν τον τρόπο ζωής σε πολύ νεαρή ηλικία», λέει ο δημοσιογράφος Κρις Ντόρσεϊ.

Φιλμογραφία άγριας ζωής

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Κέβιν Κόστνερ είναι κυνηγός κ κατά τη διάρκεια της διεθνούς καριέρας του στην υποκριτική για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Αμερικανός πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες δράσης όπως το BodyGuard (1992), το The Incorruptibles (1987) ή ακόμα πιο πρόσφατα το The Ryan Initiative (2014). Αλλά θα ήταν εντελώς λάθος να συνοψίσουμε τη δουλειά του σε αυτούς τους ρόλους. Ο Kévin Costner έχει ενσωματώσει πολλούς χαρακτήρες με παραδοσιακές αξίες και λάτρεις της άγριας φύσης. Πώς να μην αναφέρουμε τους μυθικούς Χορούς με τους Λύκους (1990), που αφηγείται την ιστορία ενός διακοσμημένου βόρειου αξιωματικού από τον Εμφύλιο Πόλεμο, ο οποίος εντάσσεται οικειοθελώς, όταν τελειώνουν οι μάχες, σε ένα οχυρό μακριά από τον πολιτισμό. Είναι με τους Σιού που ο αξιωματικός συμπάσχει και η προσέγγιση γίνεται αδελφική.

Όποιος λέει Κόστνερ, λέει Γουέστερν. Ο 68χρονος ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες Cowboy. Ακόμα κι αν αυτές δεν είναι ταινίες που σχετίζονται άμεσα με το κυνήγι, ενσαρκώνει σε αυτές τις παραγωγές χαρακτήρες με ρουστίκ, αγροτικό τρόπο ζωής και εγγενώς συνδεδεμένους με Αμερικανούς παγιδευτές με τους: Silverado (1985), Wyatt Earp (1994), Open Range (2003) και άλλα πρόσφατα η σειρά Yellowstone (από το 2018).

«Το κυνήγι είναι τέχνη για μένα»
Ο Κέβιν Κόστνερ μίλησε σε βάθος για το πάθος του κατά τη διάρκεια των «Οσκαρ κυνηγιού», του συνασπισμού ορτυκιών Park Cities στο Ντάλας. Περισσότεροι από 1.200 επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι του Τέξας παρακολούθησαν αυτό που έχει γίνει ένα από τα κορυφαία γκαλά στον κόσμο για τη διατήρηση της προστασίας. Αυτή η εκδήλωση έχει συγκεντρώσει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια από το 2007 για την έρευνα και τη διαχείριση ορτυκιών της Βιρτζίνια. Σε μια πολύ προσωπική ομιλία, ο διάσημος μοιράζεται ότι ο πατέρας του του αγόρασε ένα κυνηγετικό όπλο για τα 12α γενέθλιά του. Αυτό το δώρο της άλλαξε τη ζωή. «Την επόμενη μέρα, παρακολούθησα το μάθημα ασφάλειας κυνηγού. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να κυνηγάω όλη μέρα, κάθε μέρα. »

Όταν ο νεαρός Κέβιν φτάνει στο πρώτο έτος του γυμνασίου, μένει στην κεντρική κοιλάδα της Καλιφόρνια και η ζωή του δεν ήταν τέλεια. Όμως όλα θα αλλάξουν χάρη σε ένα γεγονός. «Μια μέρα είδα έναν άντρα στα χωράφια κοντά στη Βισάλια με ένα σκυλί. Κυνηγούσε και τον έβλεπα να κρατάει το τουφέκι στο στήθος του. Ήταν σαν τέχνη για μένα, σαν ποίηση. Η εικόνα ήταν τέλεια και η σκηνή πάγωσε στο χρόνο για πάντα», θυμάται ο ηθοποιός. «Την επόμενη μέρα αγόρασα ένα γερμανικό κοντότριχο πόιντερ. Ξαφνικά ο κόσμος δεν ήταν πια επίπεδος, ήμουν μόνο εγώ και αυτός ο σκύλος. Νομίζω ότι κυνηγήσαμε σε όλο τον νομό. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Αυτό που είχε σημασία ήταν ότι μπορούσα να πάω για κυνήγι. »

Σήμερα, ο Kevin Costner λέει ότι ανυπομονεί να κυνηγήσει με τους γιους του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αγόρια του Κόστνερ θα ακούσουν για τις ιστορίες του πατέρα τους και αυτοί, με τη σειρά τους, θα γίνουν καταξιωμένοι κυνηγοί.

Του Kevin Tanguy μετάφραση fisi.tv