ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο κυνήγι υπάρχουν άγραφοι νόμοι, που πρέπει να εφαρμόζονται, μεταξύ των οποίων κάποιοι αφορούν στην πρόληψη από ατυχήματα κυνηγών, όπως οι εξής:

«-Δεν πυροβολούμε ποτέ κοντά στα κατοικίδια ή τους ανθρώπους που εργάζονται ή βρίσκονται στην ύπαιθρο.

-Δεν πυροβολούμε ποτέ προς τα καταλύματα των ζώων, τα οποία ενδέχεται να τρομάξουν από τον πυροβολισμό ή από τα σκάγια που πέφτουν στις στέγες.

-Δεν πυροβολούμε ποτέ πινακίδες ή οποιαδήποτε επιφάνεια, έστω κι αν θεωρούμε ότι δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.

-Ειδικευόμαστε στο είδος κυνηγιού που μας αρέσει περισσότερο και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς ως ειδικοί σε συγκεκριμένο είδος.

-Δεν πυροβολούμε ποτέ σε απόσταση μεγαλύτερη από το βεληνεκές του όπλου μας.

-Ο τόπος κυνηγιού ανήκει σ’ αυτόν που τον οριοθέτησε πρώτος. Το καρτέρι ή η περιοχή κυνηγιού του λαγού ή του αγριόχοιρου, ανήκουν σ’ αυτούς που βρέθηκαν πρώτοι εκεί και δεν επιτρέπεται να παρεμβληθούμε.

-Δεν επιτρέπεται να εισερχόμαστε σε περιοχές που έχουν «κλείσει» παρέες που κυνηγούν λαγό ή αγριόχοιρο αν κυνηγάμε πουλιά. Η παρουσία μας, τα σκυλιά μας και οι πυροβολισμοί θα χαλάσουν το κυνήγι μιας ολόκληρης παρέας.

-Δεν κινούμαστε ποτέ κοντά σε κυνηγό που κυνηγά με σκυλιά φέρμας. Αν βρεθούμε σε καρτέρι όπου βρίσκεται άλλος κυνηγός αδειάζουμε το όπλο μας σε ένδειξη σεβασμού».

Το πορτοκαλί γιλέκο κ καπέλο μπορεί να σου σώσει την ζωή αλλά κ αυτήν των άλλων συνανθρώπων σου.

Εάν κυνηγάς σε δύσβατες περιοχές,εάν ειδικά κυνηγάς με συνάδελφό σου και κυρίως σε κυνήγι αγριογούρουνου,φόρεσε το πορτοκαλί γιλέκο σου,μπορεί να σου σώσει την ζωή αλλά κ αυτήν των άλλων συνανθρώπων σου.
Σκέψου τα αγαπημένα σου πρόσωπα,που σε καρτερούν να γυρίσεις μετά το κυνήγι σου!
Φόρεσε το πορτοκαλί γιλέκο σου στο κυνήγι!Είναι και μαγκιά!!
www.fisi.tv

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι mplek-968x1024.jpg