Το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου  επισημαίνει πως πρόκειται για Μονόλυκο, είδος λύκου που ζει μόνο του και φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί στις πλαγιές της Πεντέλης – Τι λένε στο protothema.gr η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Ως ένα άκρως επιθετικό είδος λύκου χαρακτηρίζεται απο τους ειδικούς το ζώο που επιτέθηκε και σκότωσε δυο σκυλιά στον Διόνυσο την περασμένη Πέμπτη.

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου που έκανε αυτοψία στο χώρο που επιτέθηκε ο λύκος επισημαίνει πως πρόκειται για Μονόλυκο. Ενα είδος λύκου που ζει κυρίως μόνο του και οχι σε αγέλη και φαίνεται να εχει εγκλωβιστεί στις πλαγιές της Πεντέλης.

Την Τετάρτη, το άγριο ζώο κυκλοφορούσε στην λεωφόρο Διονύσου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αναζητώντας τροφή. Εκει εντόπισε ενα χώρο που φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά και επιτέθηκε σε ένα από αυτά. Το επόμενο πρωί, οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής αντίκρυσαν έκπληκτοι το νεκρό σκυλί με φαγωμένα τα εντόσθιά του.

«Ο σκύλος είχε κατακρεουργηθεί. Του είχαν φάει την κοιλιακή χώρα και του είχαν βγάλει τα εντόσθια. Στην αρχή θεωρήσαμε οτι είναι σκοτωμένος απο κάποιον άλλο σκύλο», λέει στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης Πιτιανούδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου.

Την επόμενη ημέρα, ένα ακόμη ζώο βρέθηκε κατακρεουργημένο στον ιδιο χώρο με αποτέλεσμα η υπεύθυνη της φιλοζωικής να ειδοποιήσει το Δασονομείο καθώς αντιλήφθηκε πως κάποιο άγριο ζώο επιτίθεται στα σκυλιά.

Οι περιγραφές μιλούν για ενα πολύ μεγάλο ζώο, εξαιρετικά άγριο που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με σκύλο

«Ήρθαν, έκαναν αυτοψία, πήραν φωτογραφίες, συνέταξαν την αναφορά τους απο τα πατήματα στο χιόνι και μας διαβεβαίωσαν οτι πρόκειται για λύκο και μάλιστα υπερμεγέθης. Μονόλυκο τον είπαν, δηλαδή αυτός που δεν δουλεύει μαζί με την αγέλη αλλά μόνος του γιατί αισθάνεται πανίσχυρος», δηλώνει στο protothema.gr η Πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, κ. Βασιλική Γώγου, και εξηγεί πως πρόκειται για ζώο με μεγάλη δύναμη που μπορεί να πηδήξει σε ύψος 3 μέτρων.

Την ίδια ημέρα, όπως καταγγέλει, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είδαν το λύκο να τριγυρνάει στη γειτονιά. Στη λεωφόρο Αιολίδος, μάλιστα, ο λύκος φέρεται να πήδηξε τη μάντρα ενός σπιτιού και να εισέβαλε στην αυλή την ωρα που η ένοικος τον παρακολουθούσε έντρομη απο τη τζαμαρία.

Όλες οι περιγραφές μιλούν για ενα πολύ μεγάλο ζώο, εξαιρετικά άγριο που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με σκύλο.

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στέφανου εντόπισε τα σημεία της πάλης του λύκου με το άτυχο σκυλί καθώς και τα χνάρια που άφησε πίσω του το άγριο ζώο. Απο την έρευνα προέκυψε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που προσεγγίζει την περιοχή ενώ το στοιχείο που δείχνει οτι πρόκειται για λύκο είναι το δάγκωμα στο σώμα του σκύλου το οποίο προκάλεσε ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λύκος που τριγυρνάει στον Διόνυσο ανήκει σε ένα είδος που δεν συναντάται σε δάση τα οποία βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό.

ΠΗΓΗ protothema.gr/

kaliakouda