Αγριογούρουνα βολτάρουν ανενόχλητα,στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας

Με τη μείωση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, η άγρια φύση, φαίνεται να επεκτείνει τη γεωγραφική της κατανομή, βρίσκοντας λιγότερα εμπόδια, θορύβους και κινδύνους λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω Κορονοιού .

Οι αγριόχοιροι προκαλούν πανικό στη Γένοβα, όπου πολλά ζώα εμφανίζονται όλο και συχνότερα στις διάφορες περιοχές της πόλης, προκαλώντας επίσης κάποια ατυχήματα. Ο ιταλός σύμβουλος για τη γεωργία, Στέφανο Μάι, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να γίνει ζήτημα δημόσιας τάξης, τόσο πολύ ώστε να λέει ότι στο μέλλον μπορεί να αναγκαστεί να μειώσει τον πληθυσμό των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Ρώμη, όπου η παρουσία διαφορετικών ειδών άγριας ζωής διευκολύνεται από τον μεγάλο αριθμό πάρκων και των ποταμών Tiber και Aniene πρόσφατα, την Πρωτομαγιά μια ομάδα αγριόχοιρων είχε εισβάλει στους δρόμους της βόρειας πόλης:στην περιοχή Roma Nord.

Ένα συχνό φαινόμενο πιά,που συμβαίνει επίσης σε διάφορες πόλεις της γειτονικής χώρας, το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες: στη Βενετία, για παράδειγμα, τα ψάρια επιστρέφουν στο Μεγάλο Κανάλι, σε μια ερημική και σιωπηλή πιά περιοχή,που κάποτε έσφυζε από τουρίστες κάθε εθνικότητας.

Ψάρια στα κεντρικά κανάλια, στο κέντρο της Βενετίας

Λιγότερη ρύπανση, λιγότερα επικίνδυνα χημικά, λιγότερη ανθρώπινη δραστηριότητα, περισσότερη ζωή στα κανάλια με διάφορα υδρόβια πουλιά να βολτάρουν στα κεντρικά κανάλια αφού αυτά ξαναζωντάνεψαν από ψάρια. Όσον αφορά τη θολερότητα , η απουσία κυκλοφορίας που μετακινεί ιζήματα είναι σίγουρα η αιτία αυτού του τροπικού θαλάσσιου θαύματος.Έτσι οι προπέλες από τις παραδοσιακές βενετσιάνικες βάρκες λόγω των απαγορεύσεων δεν αναταράσσουν τόσο συχνά τον βυθό.

Κανάλια στο κέντρο της Βενετίας

Οι μειωμένες απορρίψεις και η ανταλλαγή νερού των παλιρροιών ωφελούν την ποιότητα του νερού. Τα νερά του καναλιού της Βενετίας, τα οποία γενικά είναι σκούρα και θολά, εμφανίζονται σήμερα πιο καθαρά, επιτρέπουν να δείτε ακόμα και τα ψάρια και τον βυθό

.

Η άγρια ζωή ξαναγυρίζει στα κανάλια στο κέντρο της Βενετίας

Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα από τους χρήστες, επιπλέον, μπορείτε να δείτε τους κύκνους που σε ένα έρημο Burano λόγω του Coronavirus, έχουν ανακτήσει τα κανάλια της πόλης της λιμνοθάλασσας αυτές τις μέρες.

Κύκνοι σε ένα έρημο Burano λόγω του Coronavirus

Η φύση αποκαθιστά τους χώρους της. Λιγότερη κίνηση, λιγότερα απόβλητα,λιγότερη ρύπανση,λιγότερη όχληση.

foto ANSA

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης ©.

kaliakouda