Την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας – αλλά και την αποφασιστικότητά τους να καταβάλουν και οι ίδιοι κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Έβρος – εκφράζουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

«Είναι μέρες που είναι δύσκολες και βραδιές ακόμα δυσκολότερες. Έχουμε εμπιστοσύνη και στην αστυνομία και στον στρατό, και με τη βοήθεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της περιοχής.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, άριστοι γνώστες της περιοχής, είναι 24 ώρες δίπλα στην αστυνομία και τον στρατό με πολλούς τρόπους. Είτε με περιπολίες δίπλα τους, είτε με τα τρακτέρ τους φωτίζοντας την περιοχή που είναι δύσβατη ώστε να μην έχουμε καμία πιθανή είσοδο μεταναστών», σημείωσε ο κ. Κολγιώνης.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των μεταναστών που συγκεντρώνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο νότιο τμήμα του νομού, ο αντιδήμαρχος Φερών απάντησε πως «όσο είναι έντονη η παρουσία μας στις όχθες του ποταμού δεν θα τολμήσουν καμία είσοδο» και πρόσθεσε: «επειδή υπάρχει συνεχής στελέχωση των δυνάμεων αποτροπής, νομίζω ότι στο νότιο Έβρο δεν θα έχουμε κανένα ζήτημα».

«Απέναντι δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτήν την αντίδραση εδώ. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι από τον Έβρο δεν θα περάσουν», υπογράμμισε ο κ. Κολγιώνης.

Στο μεταξύ, μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», που αποτελείται από ιδιοκτήτες καλυβών που βρίσκονται στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

«Διαβεβαιώσαμε τον πρωθυπουργό ότι όλοι είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά, εμείς οι καλυβιέρηδες στο Δέλτα του Έβρου, σε αγαστή συνεργασία με τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία, με όλους τους κατοίκους πέριξ της περιοχής Τραϊανούπολης, Φερών και Αλεξανδρούπολης», δήλωσε, μετά τη συνομιλία τους με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του συλλόγου Πάρης Παπαδάκης.

«Διαβεβαιώσαμε», συνέχισε, «για τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω από το να φυλάμε τα σύνορα, το σπίτι μας και δεν ότι πρόκειται να περάσει ούτε ένας από εδώ».

Σύμφωνα με τον Παπαδάκη, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον σύλλογο και την περιοχή και έχει αντιληφθεί εν τοις πράγμασι τον εθνικό ρόλο που επιτελούν μέσα στο Δέλτα του Εβρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ