Ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 31 ετών στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Ο καθαρόαιμος Rafeiro Alentejano που πέρασε όλη του τη ζωή σε ένα χωριό της κεντρικής Πορτογαλίας, έζησε 31 χρόνια και 165 ημέρες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από το 1939 ένας αυστραλιανός σκύλος βοοειδών που πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

«Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές για όσους τον αγαπούσαν», δήλωσε η Κάρεν Μπέκερ, κτηνίατρος που συνάντησε τον Μπόμπι αρκετές φορές και ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Καλή τύχη, Μπόμπι”.

Ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η ράτσα του Μπόμπι, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως τσοπανόσκυλο, έχει συνήθως προσδόκιμο ζωής 12 έως 14 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του, Λέονελ Κόστα, απέδωσε τη μακροζωία του σε διάφορους παράγοντες, όπως το ότι ζούσε ειρηνικά στην ύπαιθρο, δεν είχε ποτέ αλυσοδεθεί ή κρατηθεί με λουρί και έτρωγε πάντα «ανθρώπινη τροφή».

Την εποχή που γεννήθηκε ο Μπόμπι, η οικογένεια του Κόστα είχε πολλά ζώα και λίγα χρήματα, οπότε ο πατέρας του, έθαβε γενικά τα νεογέννητα κουτάβια αντί να τα κρατήσει.

Ο Μπόμπι όμως κρύφτηκε ανάμεσα σε έναν σωρό από καυσόξυλα. Ο Κόστα και τα αδέλφια του τον βρήκαν λίγες μέρες αργότερα και τον κράτησαν μυστικό μέχρι που το κουτάβι άνοιξε τα μάτια του.

«Ξέραμε ότι όταν άνοιγε τα μάτια του, οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν να τον θάψουν», δήλωσε ο Κόστα στο Reuters νωρίτερα φέτος.

ΠΗΓΗ:liberal.gr