«Σκουπίζουν» την πόλη Κλάινμανχνοφ οι Αρχές του Βρανδεμβούργου και του Βερολίνου για τον εντοπισμό ενός άγριου ζώου που κόβει βόλτες από τα μεσάνυχτα στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για ένα θηλυκό λιοντάρι.

Κάτοικοι ενημέρωσαν χθες το βράδυ τις Αρχές για πιθανή παρουσία λιονταριού, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει ένα μεγάλο αιλουροειδές να κινείται στην περιοχή. Ηδη για τον εντοπισμό του ζώου κινητοποιήθηκαν ειδικοί κτηνίατροι, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης δυο ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες.

Οι αστυνομικοί που αναζητούν στην πόλη Κλάινμανχνοφ στα περίχωρα του Βερολίνου μια λέαινα πιστεύουν τώρα ότι το μυστηριώδες ζώο είναι στην πραγματικότητα ένα αγριογούρουνο κ όχι το θηλυκό λιοντάρι που αναφέρθηκε από την αρχή.

Παρόλο την έρευνα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι πρόκειται για μεγάλη γάτα ενώ στο βίντεο μοιάζει πολύ το ζώο σε αγριογούρουνο που υπάρχουν πολλά στην περιοχή.

Ετσι ήρθε η”λήξη συναγερμού” στο Βερολίνο και στα περίχωρά του, όπου το ζώο που αναζητούσαν πυρετωδώς οι αρχές τις τελευταίες πάνω από 24 ώρες «δεν είναι λέαινα», αλλά πιθανότατα αγριογούρουνο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνου, της περιοχής που το ζώο είχε θεαθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βερολίνο και στη γύρω περιοχή», είπε ο Μίκαελ Γκρούμπερτ, δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου, ανακοινώνοντας το τέλος της έρευνας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι «πιθανότατα είναι αγριογούρουνο».

Πηγή: iefimerida.gr

kaliakouda