Συστηματικά και κατ’ επανάληψη, πετούν νεκρά πρόβατα σε ποτάμι που εκβάλλει σε λίμνη από την οποία αλιεύονται ψάρια!

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το θέμα που φέρνει σήμερα στο «φως» η «Πολιτεία» χρήζει άμεσης παρέμβασης – επέμβασης από αρμόδιες Αρχές και τους Φορείς, εν προκειμένω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα ασύλληπτο οικολογικό έγκλημα το οποίο συντελείται εντός της Δυτικής Ελλάδας, με άμεσους κινδύνους για την δημόσια Υγεία μέσω της διατροφικής αλυσίδας.
6 2

Η εφημερίδα έχει στην διάθεσή της βίντεο και φωτογραφικό υλικό με το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της φύσης, που είναι προϊόν της ασυνειδησίας κάποιων οι οποίοι δεν διστάζουν να πετάξουν, ωσάν αντικείμενα, σε ποτάμι, νεκρά ζώα. Συγκεκριμένα, πρόβατα που ασθένησαν και ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής τους.

Πρόκειται για κάτι που λαμβάνει χώρα σε περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα μετά το Μεσολόγγι, προς την Αμφιλοχία.

Το ακριβές σημείο του οικολογικού εγκλήματος

Το ακριβές σημείο τέλεσης του Εγκλήματος στο χάρτη

Ειδικότερα, σε ένα μικρό ποτάμι το οποίο εκβάλλει στην λίμνη Οζερός και ανήκει στο ευρύτερο δίκτυο του Αχελώου ποταμού. Σημειωτέον, η λίμνη Οζερός είναι γεμάτη ψάρια τα οποία αλιεύουν ψαράδες για να καταλήξουν στο… πιάτο!

Μάλιστα, το εν λόγω οικολογικό έγκλημα δεν τελέστηκε άπαξ διά παντός αλλά συντελείται επαναλαμβανόμενα και κατ’ εξακολούθηση, σαν μία τακτική που ακολουθούν πιστά οι υπαίτιοι στο πλαίσιο νοοτροπίας η οποία όσο κι αν μοιάζει απίστευτο δυστυχώς έχει καθιερωθεί και παγιωθεί. Και όλα αυτά, κάτω από τη «μύτη» των αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Προς απόδειξη αυτού σημειώνουμε ότι υπάρχουν στην διάθεση της εφημερίδας τρία βίντεο από διαφορετικές χρονιές.

Βέβαια είναι περιττό να κάνουμε αναφορά και για τα σκουπίδια τα οποία κατακλύζουν τον χώρο. Αυτά προϋπήρχαν των νεκρών ζώων και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα…!!

3 2

Είναι προφανές ότι ένας φυσικός τόπος «ανάσας» που σε άλλη χώρα θα αποτελούσε ένα επτασφράγιστο και προστατευμένο – καλοδιατηρημένο σημείο ανάδειξης φυσικής ομορφιάς για κάθε φυσιολάτρη, στην Ελλάδα αποτελεί άβατο… όπου το έγκλημα κατά της φύσης και η παντελής έλλειψη υπευθυνότητας και ευαισθησίας από πολίτες, «ζουν» και «βασιλεύουν».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004 3 e1701072048143
  • ΠΗΓΗ:politeianews.gr
kaliakouda