Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται η ανακατασκευή της εμφάνισης ενός αρχαίου σκύλου από τον Giovanni Padrone, της μούμιας του σκύλου που εκτίθεται στο Μουσείο του Καΐρου (Αίγυπτος).
Η μούμια κυνηγετικού σκύλου εκτίθεται στο δωμάτιο αρ. 53 του Μουσείου Ταχρίρ. Βρέθηκε στον τάφο KV 50 κοντά στον τάφο του βασιλιά Amenhotep II (18η Δυναστεία) μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα . Αυτός ο σκύλος είναι, λοιπόν, περίπου 3.400 ετών. Ο Φαραώ Amenhotep II κατά την διάρκεια της ζωής του πέρασε με τον σκύλο του όμορφες στιγμές όποτε για να τον τιμήσει του χάρισε την «αθανασία» ελπίζοντας να τον συναντήσει στην επόμενη ζωή παίρνοντας τον μαζί του στον τάφο του. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν με τα κατοικίδια τους ιδιαίτερη σχέση για αυτό και αρκετοί από τους θεούς τους είχαν την μορφή ζώων .
Υπήρξαν πολλές αναπαραστάσεις αυτών των λαγωνικών από την Προδυναστική περίοδο (βλέπε τον τάφο Nekhen που χρονολογείται πριν από περίπου 5.500 χρόνια και τις τοιχογραφίες του με σκηνές της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός κυνηγιού με sloughi).
Στην πραγματικότητα, η γενετική λέει για την αρχαιότητα αυτής της ράτσας σκύλων, με τουλάχιστον 8.000 χρόνια εξελικτικής ιστορίας. Ιθαγενής στη Βόρεια Αφρική, είναι πιθανώς ο κυνηγετικός σκύλος των πληθυσμών της Σαχάρας, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι εκπρόσωποι αυτής της ράτσας.

kaliakouda