Καμία απόφαση δεν υπάρχει για άνοιγμα του κυνηγιού στον Έβρο!
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έσπευσαν να αναφέρουν ότι το κυνήγι στον Έβρο για όλα τα είδη θα ανοίξει από τη Δευτέρα, αυτό είναι λάθος.
Το κυνήγι στον Έβρο, πιθανώς να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενώ το thraki Νεα, γνωρίζει ότι ο αρχικός προγραμματισμός εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες είναι για το τέλος του μήνα.

Το κυνήγι θα αφορά σε όλα τα είδη, εκτός των καμένων δασικών εκτάσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Έβρο, εκτός των καμένων εκτάσεων επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου για λόγους μείωσης του πληθυσμού του και μη εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης.

Οι κυνηγοί, πρέπει να γνωρίζουν ότι το κυνήγι στον Έβρο για όλα τα άλλα είδη δεν έχει ανοίξει (δεν επιτρέπεται) και όταν θα ανοίξει θα επιτρέπεται μόνο για τις περιοχές εκτός των καμένων.

Στο μεταξύ, στη Σαμοθράκη, ασκούνται όλες οι θηρετικές δραστηριότητες.

Για ανοίξει (επιτραπεί) το κυνήγι στον Έβρο, πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και στη συνέχεια να εκδοθούν οι διατάξεις θήρας από τα κατατόπους δασαρχεία. Η όλη διαδικασία θέλει μέρες και λανθασμένα αναφέρθηκε από ορισμένους ότι ανοίγει το κυνήγι τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ:www.thrakinea.gr

kaliakouda